ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Κόμμα Των Πειρατών και στην Φιλανδία

koma_piraton_internetΑκόμη ένα Κόμμα των Πειρατών, που υποστηρίζει το δικαίωμα του “κατεβάσματος” αρχείων από το διαδίκτυο, ανάλογο με αυτό που έκανε την έκπληξη στη Σουηδία συγκεντρώνοντας το 7,1% στις ευρωεκλογές, ιδρύθηκε επισήμως και στην Φιλανδία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του εν λόγω κινήματος.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρός του φιλανδικού κόμματος των πειρατών «Πάσι Παλμουλέχτο», το εξασφάλισε την απαραίτητη υποστήριξη για να γίνει αποδεκτό ως πολιτική ομάδα. «Είμαστε τρισευτυχισμένοι που κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε τις απαραίτητες 5.000 υπογραφές», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως πλέον το «Κόμμα των Πειρατών» συμπεριλήφθηκε στους επισήμους καταλόγους των κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Κόμμα του πρόκειται να διεκδικήσει «μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα, την προστασία της ιδιωτικής ζωής, την ελευθερία λόγου και την διαφάνεια στην πολιτική», τόνισε ο Παλμουλέχτο.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως το κόμμα του προτίθεται να συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές, εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές.

Οι οργανώσεις για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους.

«Αντιτιθέμεθα κατηγορηματικά στην ιδέα ότι ένα πολιτικό κόμμα βλέπει ευνοϊκά την ελεύθερη χρήση προστατευμένων [διαδικτυακών] περιεχομένων.», τόνισε ο Άρτο Αλασπάγεαγε, διευθυντής του φιλανδικού κλάδου της «Διεθνούς Ομοσπονδίας της Φωνογραφικής Βιομηχανίας».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *