Ελληνική μουσική

Σε κρίσιμη κατάσταση η τραγουδίστρια Αρλέτα

ΑΡΛΕΤΑΣε κρίσιμη κατάστασή νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, η τραγουδίστρια Αρλέτα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που υπέστη χθες βράδυ, λίγο πριν από προγραμματισμένη συναυλία της στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

ΑΡΛΕΤΑ
Πολύς κόσμος όταν ακούει το όνομα της Αρλέτας, σκέφτεται συνειρμικά “νέο κύμα”. Κι όμως, πολύς καιρός έχει περάσει από τότε που η Αρλέτα πρωτοεμφανίστηκε στην ελληνική δισκογραφία, & έκανε αίσθηση με την ιδιαίτερη φωνή της και τις εκφραστικές και ευαίσθητες ερμηνείες της. Και παρ’όλο που, πράγματι, τα πρώτα χρόνια της πορείας της η Αρλέτα αποτέλεσε έναν απ΄τους σημαντικότερους εκπροσώπους του πρωτοποριακού, τη δεκαετία του ΄60, “νέου κύματος”, στη συνέχεια, η μουσική της πορεία ακολούθησε πολύ διαφορετικούς & ενδιαφέροντες δρόμους.
Το πρώτο τραγούδι που έγραψε η Αρλέτα ήταν “Τα Μικρά Παιδιά”, ένα απ’τα κλασσικά & αγαπημένα απ’τον κόσμο κομμάτια της, που κυκλοφόρησε το 1967, στο δίσκο “Αρλέτα 2”. Ο πρώτος της δίσκος δεν ήταν πάντως αυτός, αλλά το “Τραγουδά η Αρλέτα” που κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν, & λογοκρίθηκε από τη χούντα. Ευρύτερα γνωστή έγινε η Αρλέτα μερικά χρόνια αργότερα, τραγουδώντας Χατζιδάκι & Γιάννη Σπανό. Μεγάλη της επιτυχία παραμένει το “Μια φορά θυμάμαι” του Σπανού, σε στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου, ένα ερωτικό τραγούδι που διατηρεί ακόμα και σήμερα τη φρεσκάδα του…  Συνέχεια στο άρθρο αφιέρωμα της Μαρίας Παπαδήμα στο MIC.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *