Κόσμος

Σοβαρά επεισόδια στο βόρειο Κόσοβο

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν στην πόλη Μιτρόβιτσα στο βόρειο Κόσοβο, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας της UNMIK εναντίον των Σέρβων δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή κατέλαβαν το δικαστικό μέγαρο. Η αστυνομία χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και βόμβες κρότου προσπάθησε να διαλύσει σήμερα το πρωί περίπου 1000 Σέρβους που συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια. Ακολούθησαν συμπλοκές που επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα.

Οι Σέρβοι επιτέθηκαν σε πομπή οχημάτων της αστυνομίας της UNMIK που μετέφερε συλληφθέντες δικαστικούς υπαλλήλους με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να αποδράσουν. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής πυρπολήθηκε ένα όχημα της UNMIK και ένα της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, KFOR. Στην Μιτρόβιτσα όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούνγκ ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού, ακούγονται συνεχώς εκρήξεις από τις βόμβες κρότου ενώ ελικόπτερα του ΝΑΤΟ πετούν πάνω από την πόλη.

Το Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες, ανέφερε ότι ακούστηκαν πυρά καθώς εκατοντάδες Σέρβοι συγκρούσθηκαν με στρατιώτες του ΝΑΤΟ και με αστυνομικούς του ΟΗΕ, οι οποίοι στη συνέχεια διατάχθηκαν να αποχωρήσουν από τη Μιτρόβιτσα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *