Επικαιρότητα

Στον απόηχο του debate

debate_telemahia66Στον απόηχο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, τα κομματικά επιτελεία μετρούν σήμερα τα κέρδη και τις ζημίες των ιδίων, αλλά και των αντιπάλων, και χαράσσουν τη στρατηγική τους για τον χρόνο που απομένει ως την ημέρα των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον του τόπου, ενώ το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έπεισε σε μεγάλα ζητήματα. Η ΓΓ του ΚΚΕ προβλέπει προβοκάτσια εναντίον του κόμματος από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εμφάνιση Αλαβάνου, ενώ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έγινε σοφότερος ούτε και ενημερώθηκε περισσότερο από το χθεσινό ντιμπέιτ.

Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να παρουσιάσει το έργο, τους στόχους της κυβέρνησης, τα οφέλη για τους πολίτες, το όραμα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ειδικά αυτή τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει πανέτοιμους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε πως ισχύει για πολλά χρόνια και εφαρμόστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα κάνουν σκέψεις για τη μορφή των τηλεοπτικών συζητήσεων στο μέλλον και υπενθύμισε πως ο ίδιος έχει κάνει άτυπη πρόταση να γίνει σχετική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε μερικές εβδομάδες.

Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος δήλωσε τη βεβαιότητά του πως οι Έλληνες “ασφαλώς θα στηρίξουν για μία ακόμη φορά με τη ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές το κόμμα της Ν.Δ και έμμεσα, πλην σαφώς, την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δύο φορές οι Έλληνες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Καραμανλή για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και λόγω των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων είναι η χώρα στο σημείο που βρίσκεται.

Σημείωσε ότι η διεθνής οικονομική κρίση πλήττει όλη την Ευρώπη και χώρες με ισχυρότερες οικονομίες από τη δική μας. “Το ότι εμείς δεν αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα πέραν των δομικών και διαρθρωτικών δυσκολιών στην οικονομία που κληρονομήσαμε, οφείλεται στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που με σύνεση εφαρμόσαμε” τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη κι άλλων μεταρρυθμίσεων στην κρίση επάνω, αυτή την ώρα.

Το εάν υπήρχε νικητής στο ντιμπέιτ θα το κρίνουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Ιουνίου τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός δεν έπεισε σε μεγάλα ζητήματα όπως η διαφάνεια και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι οκ. Καραμανλής βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το κοινό αίσθημα όσον αφορά το Βατοπαίδι και παράλληλα αποκάλυψε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει πρόβλημα ρευστότητας.

Καταλήγοντας, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το δημόσιο διάλογο παρουσιάζοντας τις προτάσεις του και τα διλήματα των ευρωεκλογών.

Στο ΚΚΕ, εκτιμούν ότι η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στους πολίτες, απέδειξε ότι είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στην επιχείρηση λάσπης κατά του κόμματος.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση, ενώ, σήμερα δήλωσε ”ότι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, ετοιμάζουν προβοκάτσια για να ”κόψουν” 1% από το κόμμα”.

Εμείς δεν μπορούμε να ματαιώσουμε την προβοκάτσια, αλλά τους λέμε “μολών λαβέ” είπε η κα. Παπαρήγα.

“Ο Αλέκος Αλαβάνος, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εξέφρασε την αγανάκτηση του κόσμου, έθεσε ερωτήματα για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία αλλά δεν πήρε απαντήσεις, ενώ ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε να δείξει αγώνες και νίκες στα ζητήματα της εργασίας και του περιβάλλοντος” τονίζει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

“O κόσμος δεν έγινε σοφότερος ούτε και ενημερώθηκε περισσότερο από το χθεσινό ντιμπέιτ. Πιστεύω ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, με βάση ένα ελεύθερο, καυτό ντιμπέιτ όπου θα ερωτώνται όλοι το ίδιο, θα απαντούν και θα έχουν δικαίωμα της μεταξύ τους συνομιλίας για να φανεί ποιος είναι γνώστης, ποιος υπερέχει και ποιος έχει μείνει πίσω” δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Για τον κ. Καραμανλή, σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν μια καλή βραδιά: “Είχαν βέβαια προηγηθεί εκατό άσχημες μέρες και βραδιές από την πολιτική του και τα λάθη του και η χθεσινή δεν μπορούσε να ήταν χειρότερη απ’ όλες τις προηγούμενες. Όσο για τον κ. Παπανδρέου ήταν στο γνωστό μέγεθος Παπανδρέου, τίποτα περισσότερο ή πιο εξαιρετικό”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *