Ελληνική μουσική

Στο Ηρώδειο η τελευταία συναυλία της Νάνας Μούσχουρη

Την τελευταία συναυλία της σπουδαίας καριέρας της δίνει η Νάνα Μούσχουρη, στη χώρα από όπου ξεκίνησε, την Ελλάδα.

“Αυτό το κορίτσι είναι ένα καράβι που ταξιδεύει έλεγε ο Νίκος Γκάτσος. Το κορίτσι και το όνειρό του άνοιξαν τα πανιά τους, ταξίδεψαν και γνώρισαν τον κόσμο ολόκληρο, και όπου και να βρέθηκαν δημιούργησαν αποικίες πολιτισμού και βωμούς τέχνης” είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης με αφορμή τη συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στις 23 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε προς τιμή της στην αίθουσα τελετών στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

“Το κορίτσι και το όνειρό του ξεκίνησαν από την Ελλάδα και επιστρέφουν στην Ελλάδα, και για εμάς, το όνειρο που λέγεται Νάνα Μούσχουρη είναι βέβαιο ότι δε θα τελειώσει ποτέ” είπε ο κ. Κακλαμάνης ανακοινώνοντας την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να τιμήσει τη σπουδαία καλλιτέχνιδα με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης της Αθήνας, την ημέρα της συναυλίας της, στην οποία έχουν προσκληθεί δήμαρχοι από όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

“Επειδή είμαι Ελληνίδα είχα υποσχεθεί ότι θα τελειώσω την αποχαιρετιστήρια περιοδεία μου στην Αθήνα” είπε η Νάνα Μούσχουρη εμφανώς συγκινημένη και πρόσθεσε:”Ήθελα να κάνω έναν απολογισμό για τη δουλειά μου, την ελληνική φωνή μου, και αυτό θα κάνω στη σκηνή” Η καταξιωμένη τραγουδίστρια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της μουσικής της πορείας μιλώντας για το ξεκίνημά της στην Ελλάδα και τις δεκαετίες που ακολούθησαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, “το μεγαλύτερό μου κατόρθωμα είναι ότι η μουσική μας επέζησε 50 χρόνα δίπλα στις άλλες μουσικές υπάρξεις. Γνώρισα πολλά στυλ, τα τραγούδησα χωρίς να χάσω την ελληνική μου φωνή” πρόσθεσε η κ. Μούσχουρη, ενώ σχετικά με το χώρο διεξαγωγής της συναυλίας, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό και συγκινητικό για εκείνη να επιστρέφει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ύστερα από 24 χρόνια, αφού η τελευταία της συναυλία εκεί έγινε το 1984 μετά από πρόσκληση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τον εορτασμό των 10 χρόνων της Δημοκρατίας.

“Φτάνει μια στιγμή που πιστεύεις ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από νέους” είπε η κ. Μούσχουρη εξηγώντας ότι έχει φτάσει η ώρα να αποσυρθεί από το τραγούδι.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *