Αθλητικά

Η Ισπανία στον τελικό του Euro 2008, νίκησε 3-0 τη Ρωσία

Ασταμάτητοι ήταν οι Ισπανοί που νίκησαν εύκολα με 3-0 την Ρωσία στον δεύτερο ημιτελικό του Euro 2008. Οι “φούριας ρόχας” θα αντιμετωπίσουν το βράδυ της Κυριακής την Γερμανία στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ισπανία θα είναι η αντίπαλος της Γερμανίας στον τελικό του EURO 2008, το βράδυ της Κυριακής στη Βιέννη. Οι “φούριας ρόχας” επικράτησαν 3-0 της Ρωσίας στο “Ερνστ Χάπελ”, στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία τους απέναντι στα “πάντσερ”. Τα γκολ του ισπανικού θριάμβου πέτυχαν οι Τσάβι στο 50′, Γκουίθα στο 73′ και Σίλβα στο 82′.

Η βροχή που έπεφτε για δεύτερη συνεχή μέρα στην αυστριακή πρωτεύουσα επηρέασε την ποιότητα του αγώνα, αφού οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν μπορούσαν να ξεδιπλώσουν τις τεχνικές αρετές τους. Στο ξεκίνημα, οι Ισπανοί απείλησαν με σουτ των Τόρες (6′) και Βίγια (11′), τα οποία εξουδετέρωσε ο Ακινφέεφ, για να “απαντήσει” η Ρωσία με το απευθείας φάουλ του Παβλιουτσένκο στο 16′, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και τα πολλά λάθη δεν επέτρεψαν τη δημιουργία σημαντικών ευκαιριών. Η ομάδα του Γκούους Χίντινκ πλησίασε το γκολ στο 31′, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Παβλιουτσένκο έξω από την περιοχή έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Κασίγιας (ο οποίος βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα, όμως ο διαιτητής υπέδειξε άουτ).

EURO 2008:Αφιέρωμα με εκατοντάδες βίντεο, καθημερινή ανανέωση

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου η αποχώρηση του Βίγια, που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε, με τον Αραγονιές να περνάει στη θέση του τον Φάμπρεγας, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή. Επίσης, ιδιαίτερης μνείας αξίζει το γεγονός ότι οι “φούριας ρόχας” κατάφεραν να εξουδετερώσουν πλήρως τον Αρσάβιν, ο οποίος δεν βρήκε σε καμία περίπτωση χώρο για να δείξει τα προσόντα του.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με γκολ για την Ισπανία. Ήταν το 50ο λεπτό, όταν ο Ινιέστα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, επιχείρησε ένα σουτ και ο Τσάβι βγήκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ (0-1). Η Ρωσία έδειχνε σαστισμένη και οι Ιβηρες πήραν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Στο 52′ ο Τόρες από καλή θέση επιχείρησε ένα έξυπνο πλασέ, που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 63′ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, μετά από μπαλιά του Σέρχιο Ράμος.

Στο 70′ το δυνατό σουτ του Φάμπρεγας έξω από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ακινφέεφ, αλλά στο 73′ ο Γκουίθα, που είχε περάσει αλλαγή αντί του Φερνάντο Τόρες, “καθάρισε” το ματς. Προηγήθηκε πάσα του Σέρχιο Ράμος στον Φάμπρεγας, ο οποίος με τη μία σήκωσε την μπάλα και έβγαλε τον επιθετικό της Μαγιόρκα μόνο με τον Ακινφέεφ. Ο πρώτος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν δεν σπατάλησε την ευκαιρία και θεμελίωσε τη νίκη της ομάδας του (0-2). Στο 82′ ο Σίλβα, και πάλι από ασίστ του Φάμπρεγας, διαμόρφωσε το τελικό 0-3, που στέλνει την Ισπανία, για πρώτη φορά από το 1984, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Κίτρινες: Ζιρκόφ, Μπιλιαλέτντινοφ
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)
Ρωσία (Γκούους Χίντινκ): Ακινφέεφ, Ανιούκοφ, Β.Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Ζιριάνοφ, Σέμακ, Σεμσόφ (56΄ Μπιλιαλέτντινοφ), Σαένκο (57΄ Σίτσεφ), Αρσάβιν, Παβλιουτσένκο
Ισπανία (Λουίς Αραγονιές): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πουγιόλ, Μαρτσένα, Καπντεβίλα, Σένα, Ινιέστα, Τσάβι (69΄ Τσάμπι Αλόνσο), Σίλβα, Βίγια (34΄ Φάμπρεγας), Τόρες (69΄ Γκουίθα)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *