Επικαιρότητα

Συνέντευξη της Τσέκου μέσα από τη φυλακή

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πάρει εξιτήριο μετά από 179 ημέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος.

Την ίδια ώρα η 35χρονη συμβασιούχος, μετά από έξι μήνες προφυλάκισης στον Κορυδαλλό, λύνει τη σιωπή της. Σε συνέντευξή της στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” κάνει την αυτοκριτική της, δεν διστάζει να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που πιστεύει ότι της αναλογεί και καταγγέλλει σκοπιμότητες που τη θέλουν να παραμένει στη φυλακή.

Η 35χρονη αρχαιολόγος Εύη Τσέκου δίνει τη δική της εκδοχή σε καίρια ζητήματα, που χειρίζεται η ανακριτική έρευνα. “Η υπόθεσή μου ξεκίνησε ως μία ιδιωτική διαφορά και αυτό μόνον ήταν. Αν ο Ζαχόπουλος είχε σταθεί στο ύψος του, ως άνδρας και ως προϊστάμενος, τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί” αναφέρει και συμπληρώνει πως η προσωπική σχέση με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και η αθέτηση, όπως λέει των υποσχέσεών του, την εξώθησαν στα άκρα.

“Πίστεψα λανθασμένα ότι ένα ντοκουμέντο προσωπικού χαρακτήρα θα τον έκανε να σκεφτεί κάπως, να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να τον πτοήσει. Η αλαζονεία του είχε γίνει πλέον παροιμιώδης”, σημειώνει.

Δηλώνει κατηγορηματικά πως ουδέποτε χρησιμοποίησε το προϊόν της βιντεοσκόπησης, για το οποίο σήμερα αισθάνεται ντροπή. “Αυτό το καταραμένο βίντεο μόνο βάρος ήταν στα χέρια μου. Πως θα μπορούσα να το “εκμεταλλευθώ”. Είναι ευνόητο ότι δεν θα επιδίωκα ποτέ το δημόσιο διασυρμό μου”, δηλώνει. Παράλληλα, καλεί τον “κομιστή” του DVD “να επωμιστεί, επιτέλους, τις τεράστιες ευθύνες του για την αδίστακτη συμπεριφορά του”.

Χαρακτηρίζει την περιπέτειά της ατυχή και δυσάρεστη, αλλά και πολύ πιο απλή απ’ όσο προβλήθηκε. Είναι μια καθημερινή ιστορία, όπως λέει, που απλά αποκαλύφθηκε διότι δεν έτυχε μιας πιο ανθρώπινης και ντόμπρας μεταχείρισης. “Με πλήρη συνείδηση έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω αναλάβει στο έπακρο τις ευθύνες μου, από την πρώτη στιγμή, με τη συνολική συμπεριφορά μου, τόσο εκτός όσο και εντός της φυλακής”, καταλήγει.

Η Εύη Τσέκου προειδοποιεί ότι “ο βίος και η πολιτεία του Ζαχόπουλου αναμένεται να ξεδιπλωθούν ολοένα και βαθύτερα προσεχώς…”, ότι “παραμένουν ακόμη πολλές όζουσες ανοιχτές πληγές, πολύ πιο επικίνδυνες” και πως η υπόθεση, όσο και αν τη σκεπάζουν κάποιοι, αποτελεί ήδη “Λερναία Υδρα του δημόσιου βίου”.

Μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από τον Β’ Ειδικό Ανακριτή η 35χρονη προσφεύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *