Επικαιρότητα

Τέλος απεργίας των φορτηγατζήδων, ξεκινούν δρομολόγια

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2008 αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, με οριακή πλειοψηφία, απευθύνοντας ωστόσο προειδοποίηση προς την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Από το απόγευμα της Πέμπτης τα φορτηγά αυτοκίνητα αποχωρούν από τα σημεία των εθνικών οδών όπου είναι σταθμευμένα και από το βράδυ ξεκινούν τα δρομολόγιά τους.

Η απεργία των αυτοκινητιστών δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς. Ήδη, η αγορά βρίσκεται σε οριακό σημείο, καθώς έχουν παρατηρηθεί ελλείψεις σε βασικά προϊόντα και αγαθά. Εκτιμάται ωστόσο ότι μέχρι το Σάββατο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Κανονικά γίνεται πλέον και ο ανεφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα, μετά την απόφαση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων το βράδυ της Τετάρτης για αναστολή της απεργίας τους -με 43 ψήφους υπέρ και 29 κατά- κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας τους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδιοκτητών βυτιοφόρων, η αγορά των καυσίμων θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, ενώ έμφαση θα δοθεί στην Περιφέρεια. Η βενζίνη μπορεί να επανεμφανίστηκε σε όλα σχεδόν τα πρατήρια του Λεκανοπεδίου αλλά όπως διαπίστωσαν οι οδηγοί, σε αρκετές περιπτώσεις, ήταν πιο ακριβή.


Δυσπιστία από το ΠΑΣΟΚ

“Η Κυβέρνηση, απ’ ό,τι φαίνεται, προχωρά σε διαπραγματεύσεις, μετά από τόσες ημέρες, με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων με έναν επιπόλαιο τρόπο. Προχωρά, απ’ ότι φαίνεται, στη συμφωνία για την κατάργηση των περιορισμών που υφίστανται στους εθνικούς δρόμους και τα τούνελ”, δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης.

Ο κ. Σηφουνάκης υπενθύμισε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχαν προβεί στους περιορισμούς αυτούς, λόγω του μεγάλου αριθμού οδικών ατυχημάτων και επεσήμανε ότι “η επαναφορά τους και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους θα είναι καταστροφική για την ασφάλεια των πολιτών”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *