Επικαιρότητα

Βρέθηκε το μωρό που έκλεψαν από το μαιευτήριο Έλενα

Βρέθηκε το μωρό, την αρπαγή του οποίου είχε καταγγείλει η μητέρα του από το μαιευτήριο Έλενα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε απαχθεί από γυναίκα που αντιμετώπιζε ψυχολογικάπροβλήματα και παρακολουθείτο από τους γιατρούς του νοσοκομείου μετά από άτυχη εγκυμοσύνη. To βρέφος βρέθηκε στο σπίτι της στο Αιγάλεω. Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια όπου και ανακρίνεται ενώ το νεογνό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, συνοδεία περιπολικού και πάλι στο Μαιευτήριο “Έλενα” δίπλα στη μητέρα του.

Στην ασφάλεια η δράστης

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η 38χρονη γυναίκα, μητέρα δυο παιδιά, τεσσάρων και δέκα ετών, τηλεφώνησε το πρωί, στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” λέγοντας ότι είχε γεννήσει στο σπίτι της, κάτι που προκάλεσε υποψίες.

Στο διαμέρισμα μετέβη ασθενοφόρο μαζί με αστυνομικούς όπου διαπιστώθηκε ότι το βρέφος δεν είχε γεννηθεί εκείνη την ώρα και ο λώρος ήταν κομμένος κανονικά.

Στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν είπε ότι “ήθελε ένα μωρό και πήγε να το πάρει”.

Το μωρό με το ασθενοφόρο και συνοδεία περιπολικού μεταφέρθηκε και πάλι κοντά στην μητέρα του στο “Έλενα”.

ΕΔΕ για τις συνθήκες εξαφάνισης

Έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα ΕΔΕ από τη Υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και θα αποδοθούν ευθύνες. Είμαστε αυστηρότατοι. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί” Γενικός Γραμματέας υπ. Υγείας Ν. Πολύζος Νωρίτερα, στο μαιευτήριο έσπευσε ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας Nίκος Πολύζος και συμμετείχε από το πρωί σε συνεχείς συσκέψεις.

Το μωρό γεννήθηκε την Τετάρτη και βρισκόταν στο καλαθάκι δίπλα από το κρεβάτι της 28χρονης μητέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μωρά στα δημόσια νοσοκομεία συνηθίζεται να μένουν στο δωμάτιο δίπλα στη μητέρα τους, με στόχο να προαχθεί ο θηλασμός.

Γύρω στις 04.30 τα ξημερώματα η μητέρα ξύπνησε είδε το μωρό δίπλα της, το χάιδεψε και ξανακοιμήθηκε. Ξαφνικά, όπως ισχυρίζεται, άκουσε ένα θόρυβο, ξύπνησε και διαπίστωσε ότι το μωρό δεν ήταν δίπλα της.

Ταυτόχρονα είδε κάποιον να βγαίνει από το θάλαμο κα έβαλε τις φωνές.  Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και από τις πέντε το πρωί δεν επετράπη σε κανένα αυτοκίνητο να εξέλθει από το μαιευτήριο.

Το δωμάτιο νοσηλείας απ όπου εξαφανίστηκε το βρέφος είναι τρίκλινο και σε αυτό νοσηλεύονταν άλλες δύο λεχώνες.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ύποπτη γυναίκα, η οποία φορούσε μαύρα γυαλιά καιμαύρο μπουφάν και κυκλοφορούσε στους διαδρόμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλη την κλινική υπάρχουν δύο νοσηλευτές στη βάρδια, αποτέλεσμα της μεγάλης έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού που καταγράφεται σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία.

Σε εξέλιξη ανακρίσεις

Αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων πραγματοποιούσαν από το πρωί ανακρίσεις προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί παίρνοντας καταθέσεις από συγγενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου.

Οι αστυνομικοί εξέταζαν την εκδοχή απαγωγής αλλά και όλες τις άλλες εκδοχές παίρνοντας καταθέσεις από συγγενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου προκειμένου να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *