ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δωρεά του Google για να στηρίξει την Διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια Wikipedia

Δύο εκατομμύρια δολάρια προσφέρει το Google στον Wikimedia, τον οργανισμό που επιβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της Wikipedia, της Διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας στην οποία συνεισφέρουν χρήστες από όλο τον κόσμο, αφιλοκερδώς.

Η δωρεά του Google φτάνει ακριβώς το ίδιο χρηματικό ποσό με αυτό που είχε προσφέρει πριν από έξι μήνες στην Wikimedia ο Pierre Omidyar, ο δημιουργός του eBay.

Η νέα δωρεά βοήθησε την Wikimedia να φτάσει τα $10,6 εκατομμύρια σε έσοδα, ποσό που ήταν ο στόχος του οργανισμού για αυτό το οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Ιούνιο.

Όπως δείχνουν τα δεδομένα, η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τα έσοδα του Wikimedia, καθώς οι δωρεές προς αυτόν συνεχίστηκαν με υψηλούς ρυθμούς. Όσον αφορά το τρέχων οικονομικό έτος, 240000 άτομα από όλο το κόσμο έκαναν μια οικονομική δωρεάν στον οργανισμό, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν μικρά ποσά. Η μεγάλη εισφορά εσόδων βοήθησε την Wikipedia να μην χρειαστεί διαφημίσεις, ενώ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Wikimedia Jay Walsh, “σκοπεύουμε να το κρατήσουμε έτσι”.

Τα $9,4 εκατομμύρια από τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι μισθοί του προσωπικού του οργανισμού καθώς επίσης και για την λειτουργία της Wikipedia.

Πηγή: TECHGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *