Επικαιρότητα

Από σφαίρες αστυνομικού σκοτώθηκε ο 25χρονος υδραυλικός

Από σφαίρες αστυνομικού σκοτώθηκε, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης ο άτυχος 25χρονος υδραυλικός, που βρέθηκε εν μέσω πυρών κατά την αιματηρή επιχείρηση σύλληψης των δύο Αλβανών στο Βύρωνα.

Συγκεκριμένα, από την βαλλιστική εξέταση που έγινε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, στις τέσσερις βολίδες των 9 χιλιοστών που αφαιρέθηκαν από το σώμα του 25χρονου υδραυλικού, διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από όπλο αστυνομικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 25χρονος δέχθηκε συνολικά 9 σφαίρες και είχε 5 διαμπερή και τέσσερα τυφλά τραύματα, ενώ οι δύο από τις σφαίρες που δέχτηκε τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι και την καρδιά.

Επίσης, από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι και τα τυφλά και τα διαμπερή τραύματα είχαν πύλη εισόδου από την ίδια πλευρά, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προέρχονται όλα από το ίδιο όπλο.

Παράλληλα, οι έρευνες των ανδρών της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι αδίστακτοι κακοποιοί εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις, καθώς και αν υπάρχουν άτομα με τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα.

Αύριο οι απολογίες των κακοποιών

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο Παρασκευή, πήραν οι δύο δράστες του αιματηρού επεισοδίου στο Βύρωνα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Με παρέμβασή της εξάλλου, η εισαγγελία του Άρειου Πάγου ζητάει από τις αρμόδιες εισαγγελίες να ερευνήσουν αν υπάρχουν ευθύνες για τη δραπέτευση ενός εκ των δραστών από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας αλλά και για τη νομιμότητα χορήγησης άδειας του δευτέρου από τις φύλακες Λάρισας. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο άτυχος 25χρονος φέρει εννέα τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.  Περισσότερα στοιχεία για το από πού προέρχονταν οι σφαίρες, αναμένεται να έρθουν στο φως από τις περαιτέρω έρευνες.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *