Επικαιρότητα

“Κανόνι” 15 εκατομμυρίων ευρώ από έμπορο αυτοκίνητων

autokinita74Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση “εξαφάνισης” γνωστού έμπορου αυτοκινήτων στα βόρεια προάστια, ο οποίος άφησε πίσω του χρέη τα οποία υπολογίζονται στα πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα εντοπίζεται στις εκατοντάδες επιταγές που έχει μοιράσει ο συγκεκριμένος έμπορος, σε συναδέλφους του αλλά και σε πολλούς ιδιώτες πελάτες του, οι οποίοι είχαν αφήσει στο κατάστημά του τα πολυτελή οχήματά τους για να τα πουλήσει.
Εξαπάτησε του πελάτες του και εξαφανίστηκε

Κανόνι πολλών εκατομμυρίων ευρώ έρχεται να πλήξει την ήδη ταλαιπωρημένη ελληνική αγορά αυτοκινήτου, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), παρουσίασε μείωση στην κυκλοφορία αυτοκινήτων (καινούργιων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) στο διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2009, έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2008, της τάξης του 37,4%.

Πολύ γνωστός έμπορος ο οποίος δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια από το 1987 “εξαφανίστηκε” χρωστώντας σε τράπεζες, ιδιώτες αλλά και συναδέλφους του περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Το κατάστημα που βρίσκεται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Κηφισιάς επισκέπτονται συνεχώς υπάλληλοι τραπεζών μαζί με δικαστικούς επιμελητές οι οποίοι φορτώνουν κάποια από τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρίσκονται στο χώρο της έκθεσης. Ωστόσο μαζί με αυτούς έξω από το κατάστημα βρίσκονται και δεκάδες ιδιώτες οι οποίοι αναζητούν τα αυτοκίνητα που είχαν αφήσει εκεί για να πουληθούν.

Μάλιστα, ιδιοκτήτης Ferrari ανακάλυψε πως ο έμπορος είχε πουλήσει το πολυτελές αυτοκίνητό του έναντι 245.000 ευρώ ενώ ο ίδιος έχει ακόμη στην κατοχή του τη γνήσια άδεια κυκλοφορίας.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως ο γνωστός έμπορος είχε μοιράσει εκατοντάδες επιταγές σε συναδέλφους του οι οποίοι θα πρέπει να καλύψουν τα ποσά που αναγράφονται με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις τους.

Παράλληλα ο συγκεκριμένος έμπορος την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε όλους σχεδόν τους φίλους του παρακαλώντας τους να τον βοηθήσουν οικονομικά αποσπώντας τελικά από τον καθένα ποσά μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ για λίγες εβδομάδες.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο έμπορος αγόρασε ρολόγια και κοσμήματα αξίας 500.000 ευρώ τα οποία πλήρωσε με επιταγές.

Πολλοί ιδιοκτήτες υπερπολυτελών αυτοκινήτων επειδή είχαν στην κατοχή τους πολλά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και δεν ήθελαν να τα δηλώνουν στην εφορία είχαν εμπιστευθεί το φίλο τους με το κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων και δεν είχαν μεταβιβάσει τα εν λόγω οχήματα στο όνομά τους με αποτέλεσμα σήμερα να τα αναζητούν σε κάποιες τράπεζες -αν δεν έχουν ήδη πουληθεί σε άλλους ιδιώτες- ενώ έμπορος δεν αποκλείεται να έχει αναχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες για την Βραζιλία ή την Αυστραλία.

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το δεύτερο που παρουσιάζεται σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων καθώς πριν 10 ημέρες άλλος γνωστός έμπορος στον Άγιο Στέφανο εξαφανίστηκε χρωστώντας περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς είχε καταφέρει να πουλήσει ένα πολυτελές αυτοκίνητο έναντι 60.000 ευρώ σε επτά υποψήφιους πελάτες.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *