Επικαιρότητα

Διευκολύνσεις της Εθνικής Τράπεζας στα δάνεια συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων

Διευκολύνσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους πελάτες της για την αποπληρωμή στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, καθώς και οφειλών από πιστωτικές κάρτες, ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα.

Με τα νέα μέτρα η τράπεζα παρέχει την ευχέρεια μείωσης των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής χρεών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων πελατών της, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει κατά το δυνατόν την μείωση που έχει επέλθει στο διαθέσιμο εισόδημά τους.Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τροπολογία που παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την επόμενη χρονιά.

Εθνική Τράπεζα: Θα ισχύσουν από 31 Μαϊου ως 29 Οκτωβρίου

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην καταναλωτική πίστη, όπου τα «κόκκινα» δάνεια εκτιμώνται στο 14% επί του συνολικού τους χαρτοφυλακίου, ενώ ανάλογες τάσεις καταγράφονται και στις υπόλοιπες κατηγορίες χορηγήσεων.

Μέσα από τη ρύθμιση μπορεί να επιτευχθεί μείωση της μηνιαίας δόσης, η οποία στα στεγαστικά μπορεί να φθάσει ως και το 40% και στα καταναλωτικά και στις κάρτες ακόμη και το 70%.

Οι διευκολύνσεις θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 31 Μαΐου ως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010.

Παγώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

Στο μεταξύ, με απόφαση της υπουργού Οικονομίας, Λούκας Κατσέλη, παγώνουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία το νέο σχολικό έτος.

Η μόνη αύξηση που επιτρέπεται είναι στα κόμιστρα μεταφοράς που μπορούν να αυξηθούν έως 40 ευρώ ανά μαθητή ετησίως.

2 σκέψεις σχετικά με το “Διευκολύνσεις της Εθνικής Τράπεζας στα δάνεια συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων

  • θα ηθελα να σας ρωτησω σχετικα με το δανειο μου ειμαι ανεργη και εχω ενα ανοιχτο δανειο.θα ηθελα να μαθω αν βγηκε η εγκυκλιος για τα χρεη των ανεργων και αν ναι πως θα μπορουσα να ρυθμισω το δανειο μου

    Σχολιάστε
    • …από ότι ξέρουμε δεν έχει βγει ακόμα η ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

      Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *