Επικαιρότητα

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Εμμένουν στα αιτήματα τους οι αγρότες και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το αγροτικό αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και μπαίνει για πρώτη φορά σε κοινωνική διαβούλευση με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στις 25 και 26 του μηνός στο Ζάππειο. Πρόσκληση στους αγρότες να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου απεύθυνε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας την Κυριακή στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να χτυπηθεί η παραοικονομία. Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, που βρέθηκε στο μπλόκο της Αλαμάνας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για οικονομικές παροχές. Τα μπλόκα αυξάνονται και μαζί τους τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας, ενώ παραγωγοί των Σερρών θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα.

Αγροτικά μπλόκα βρίσκονται

  • στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας στην Αλαμάνα και το Κάστρο
  • στην Πάλαια εθνική στον παλιό Λεβέντη
  • στην Εγνατία στο ύψος των Κερδυλλίων Σερρών και
  • της Χρυσούπολης στην Καβάλα
  • στον κόμβο Βογατσικού Καστοριάς
  • στην εθνική Αλεξανδρούπολης Ορμενιου στη διασταύρωση Πετρωτών

Κλείνει κατά διαστήματα

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Efn7Xikjv5Y[/youtube]

Η Ν.Δ πάντοτε καταδίκαζε τα μπλόκα είπε νωρίτερα στο σταθμό μας ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης, τονίζοντας ότι η ΝΔ για να αποφύγει τα μπλόκα έδωσε στους αγρότες 550 εκατ. ευρώ.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ενώ ο ΛΑΟΣ σημειώνει πως αντιλαμβάνεται τα αδιέξοδα των αγροτών, αλλά τους καλεί να αντιληφθούν και αυτοί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα. Άμεσες λύσεις ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΝ.

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, δήλωσε αντίθετος στο κλείσιμο των δρόμων και πρόσθεσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων γιατί δεν υπάρχει κοινωνική αποδοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *