Επικαιρότητα

Εφάπαξ ενίσχυση συνταξιούχων και ανέργων με στεγαστικά δάνεια

trapeza5363Τροπολογία η οποία έχει ως στόχο της την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με την χορήγηση εφάπαξ ενίσχυσης πεντακοσίων ευρώ σε συνταξιούχους και ανέργους που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας, κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως προβλέπεται, η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνει σε δύο δόσεις και δικαιούχοι της είναι οι άνεργοι που έχουν λάβει επίδομα από τον ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και οι συνταξιούχοι που ήταν ή είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, καταργούνται διατάξεις του άρθρου αναφορικά με την επιβολή από το 2010, φόρου 10% επί του εισοδήματος του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μη μισθωτών-επαγγελματιών, όσον αφορά στους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, ή και από ατομική εμπορική επιχείρηση.

Η ίδια τροπολογία προβλέπει εξάλλου παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου, της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για την υπαγωγή τους στο νόμο για τη χορήγηση δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Επανακαθορίζονται δε, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης στις πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου, με απαίτηση εφεξής και βεβαίωσης του οικείου επιμελητηρίου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *