Κόσμος

Περιοδεία στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει ο Ομπάμα

obama_usa056Περιοδεία στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία τόνισε την ανανέωση του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον προς την Γηραιά Ήπειρο.

“Ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα θα επισκεφτούν το Ηνωμένο βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου”, δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΝΑΤΟ.

Όπως δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, “ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στην σύνοδο των G20 στο Λονδίνο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και στο Κελ, από όπου θα μεταβεί στην Πράγα για την έκτακτη σύνοδο με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

“Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ενισχύσει τη διατλαντική συμμαχία και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της Ευρώπης, που είναι μία ισχυρή σύμμαχος των ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις”, τόνισε η κ. Κλίντον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *