cinemaΚόσμοςΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Οδυσσέας του Διαστήματος … ο Μπραντ Πιτ

Στον πηγαιμό για την Ιθάκη ετοιμάζεται να βγει ο Μπραντ Πιτ κι απ’ ότι φαίνεται ο δρόμος του θα είναι αρκετά μακρύς αφού πρόκειται να τον οδηγήσει στο διάστημα το εξώτερο. Ο χολιγουντιανός σταρ, αφήνει πίσω τον Αχιλλέα -που υποδύθηκε το 2004- σπαθί και ασπίδα και ενδύεται τη στολή αστροναύτη, προκειμένου να υποδυθεί τον Οδυσσέα σε μια φουτουριστική εκδοχή του ομηρικού έπους. “Οδηγός” στο ταξίδι ο βραβευμένος με Οσκαρ, Τζορτζ Μίλερ.

“Δεν υπάρχουν καλύτεροι αφηγητές από εμάς τους Έλληνες”, δήλωσε πρόσφατα ο Ελληνοαυστραλός σκηνοθέτης. Ο Μπραντ Πιτ εκτός από το ρόλο του πρωταγωνιστή, θα έχει και ρόλο συμπαραγωγού, καθώς η εταιρεία του Plan B πρόκειται να συγχρηματοδοτήσει μαζί με τη Warner Bros το εγχείρημα.

“Είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια αφηγητών. Ξέρουμε να λέμε καταπληκτικές ιστορίες. Από τον Όμηρο ως τις μέρες μας. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά εμένα με βοηθά” είπε ο Μίλερ, ο οποίος δηλώνει πως τον συνδέουν ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί με τον τόπο καταγωγής του, τα Μιτάτα Κυθήρων.

Ο Μίλερ σπούδασε ιατρική, αλλά τελικά τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Έγινε διάσημος, χάρη στην τριλογία Mad Max. Έχει τιμηθεί με δυο Όσκαρ για τα “Babe” και “Happy Feet”, ενώ υπήρξε και υποψήφιος και για το Όσκαρ σεναρίου του “Lorenzo’s Oil”, το 1992.

Η αμέσως επόμενη ταινία του The Justice League αναφέρεται σε σούπερ-ήρωες που, όπως λέει, “βασίζονται στους αρχαίους ελληνικούς Θεούς”. “Πιστεύω πως η ελληνική καταγωγή μου θα με βοηθήσει να την αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα”, δηλώνει.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *