Επικαιρότητα

Επεισοδιακή η συνέλευση των δασκάλων με συμπλοκές μεταξύ συνδικαλιστών

Επεισοδιακά άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Συνδικαλιστές, όταν ανέβηκε στο βήμα για να μιλήσει ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ξεδίπλωσαν πανό μέσα στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Παρά τις προσπάθειες άλλων συνδικαλιστών δασκάλων να ηρεμίσει η κατάσταση, οι πρώτοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, μη επιτρέποντας στον υφυπουργό να μιλήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συμπλοκή μεταξύ των συνδικαλιστών.

Ο κ. Λυκουρέντζος αποχώρησε από την αίθουσα, αλλά η ένταση συνεχίστηκε και όταν ανέβηκε στο βήμα η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, αφού κατά τη διάρκεια της ομιλίας της διεκόπτετο συνεχώς από τα συνθήματα συνδικαλιστών, οι οποίοι φώναζαν εν χορώ “Siemens – Siemens”.

Η κ. Άννα Διαμαντόπουλου απάντησε λέγοντας ότι για την ίδια και για πολλούς εκεί μέσα στην αίθουσα είναι πλεονέκτημα και τιμή το ότι είναι ΠΑΣΟΚ, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για ορισμένους επίορκους. Μετά το τέλος της ομιλίας της Άννας Διαμαντοπούλου μίλησαν ως εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ οι κ.κ. Σοφιανός και Χουντής αντίστοιχα, ενώ η πρώτη μέρα της Γενικής Συνέλευσης των δασκάλων ολοκληρώθηκε και με την ομιλία εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *