Ταξιδιωτικά άρθρα

Τέλος το ελεύθερο camping στην Ικαρία, μην έρχεστε για αυτό λέει ο Δήμος

ikaria_campingΜε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ικαρίας αναφέρεται στο θέμα της ελεύθερης κατασκήνωσης και της έλλειψης κάμπινγκ στο νησί, θέμα που για αρκετά χρόνια, ειδικά σε περιόδους τουριστικής αιχμής, αποτέλεσε ζήτημα για την τοπική κοινωνία, αλλά και για πολλούς επισκέπτες του νησιού.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Δημοτική Αρχή  θέλοντας να ενημερώσει έγκαιρα τους φίλους επισκέπτες του νησιού μας, κάνει γνωστό  ότι προς το παρόν δεν διατίθεται εγκατάσταση camping (η χώρου προσωρινής  παραμονής) στην Ικαρία, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η ελεύθερη κατασκήνωση.

Ο Δήμος Ικαρίας θεωρεί υποχρέωσή του να υπερασπιστεί το δικαίωμα πρόσβασης-χρήσης των παραλιών για όλους.

Η θέση αυτή αντιπροσωπεύει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και πιστεύουμε ότι οι φίλοι επισκέπτες θα τη σεβαστούν. Αφού η επιλογή του ελευθέρου camping από ένα μέρος των επισκεπτών, δεν μπορεί να στερεί το δικαίωμα της πρόσβασης-χρήσης των παραλιών από όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες και κάτοικους  του νησιού“.

Δείτε αφιερώματα και άρθρα του apn στο αγαπημένο νησί της ΙΚΑΡΙΑΣ

3 σκέψεις σχετικά με το “Τέλος το ελεύθερο camping στην Ικαρία, μην έρχεστε για αυτό λέει ο Δήμος

  • Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κάμπου δε συμφωνεί σε καμία περίπτωση με τη συγκεκριμένη πρόταση. Όσο δεν υπάρχει ασυδοσία και αλητεία, και όσο τηρουνται οι άγραφοι κανόνες της ελεύθερης κατασκήνωσης (περί υγιεινής και σεβασμού στο περιβάλλον), ο καθένας έχει δικαίωμα να δράσει όπως επιθυμεί στην ακτογραμμή της ελληνικής επικράτειας. Με όλο το σεβασμό κύριε έπαρχε, στην Ελλάδα του 2015 της κρίσης και της ανέχειας, ανατριχιάζουμε όταν διαβάζουμε ότι αιτούμαστε αστυνομοκρατία για να διώξει τα “παράσιτα” και να επιβάλει το νόμο περι κατασκήνωσης. Μεγαλη ντροπή ΔΕΝ είναι ότι υπάρχει ένας αστυνομικός σε Εύδηλο/Ράχες , η μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι ότι υπάρχει ΜΙΑ μόνο μόνιμη γιατρός στους δύο αυτούς πρώην Δήμους.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *