ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Τα οφέλη ενός επαγγελματικού μασάζ

Τα οφέλη ενός επαγγελματικού μασάζ

Ανεξάρτητα από το είδος της δουλειάς σας, μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, σίγουρα αισθάνεστε κουρασμένοι, σφιγμένοι και εξαντλημένοι. Ένα μασάζ είναι ο τέλειος τρόπος για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας και να χαλαρώσετε. Και ακόμα καλύτερο είναι το μασάζ στο σπίτι!

Το μασάζ στο σπίτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να ξεκουραστείτε. Ένα μασάζ στον προσωπικό σας χώρο μπορεί να είναι η απόλυτη ανακούφιση από το άγχος, καθώς είναι χαλαρωτικό και σας γεμίζει ενέργεια. Είναι εύκολο να σκεφτείτε το μασάζ ως πολυτέλεια ή ως κάτι που κάνετε όταν βρίσκεστε σε διακοπές, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από το επαγγελματικό μασάζ, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας και της ευεξίας σας. Αν λοιπόν δεν έχετε κάνει ποτέ πριν επαγγελματικό μασάζ, να μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να σκεφτείτε να κλείσετε ένα ραντεβού σήμερα.

  1. Ανακούφιση από το άγχος

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το άγχος έχει γίνει φυσιολογικό μέρος της ζωής, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Μελέτες δείχνουν ότι το άγχος παίζει ρόλο σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων και της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Το μασάζ είναι ένα από τα λίγα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, που θα μειώσουν τα επίπεδα του στρες στην καθημερινότητά σας. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι μετά από μία μόνο συνεδρία, οπότε κλείστε ένα μασάζ στο σπίτι και θα δείτε αμέσως διαφορά!

  1. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία διεγείροντας τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα σας και ενθαρρύνοντας τη λεμφική αποστράγγιση (η οποία απομακρύνει τις τοξίνες από τα κύτταρα). 

  1. Μείωση μυϊκής έντασης

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του μασάζ είναι ότι βοηθά στη μείωση της μυϊκής έντασης. Η κύρια αιτία πολλών ασθενειών είναι η μυϊκή ένταση: πόνος στον αυχένα, πονοκέφαλος, παγίδευση νεύρων, καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης.

Αυτά είναι τα βασικά οφέλη του μασάζ αλλά υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη, το καθένα με τα δικά του οφέλη. Ορισμένοι από τους πιο δημοφιλείς τύπους περιλαμβάνουν τη θεραπεία σουηδικού μασάζ, το μασάζ βαθιών ιστών, το μασάζ με θερμές πέτρες και το αθλητικό μασάζ. Άλλες μορφές περιλαμβάνουν τη ρεφλεξολογία και το μασάζ αρωματοθεραπείας. Ανάλογα με τον τύπο που επιλέγετε, το μασάζ μπορεί να είναι χαλαρωτικό ή αναζωογονητικό, ακόμη και τα δύο ταυτόχρονα. Μην ξεχνάτε πως το μασάζ μπορεί να λειτουργήσει ευεργητικά, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που σας έχει δώσει ο ορθοπεδικός σας,  μετά από μία επέμβαση όπως είναι η αρθροπλαστική γόνατος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *