Επικαιρότητα

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣΡαγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κώστα Κουκοδήμου. Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στον Πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ. Ο βουλευτής επισκέφθηκε το Δημήτρη Σιούφα και του επέδωσε επιστολή με την οποία, όπως δήλωσε, ανεξαρτητοποιείται μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια, πολιτική και ηθική. Συνεχίζει ωστόσο, όπως αναφέρει, να στηρίζει το κυβερνών κόμμα. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για θέατρο που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτα.

Κουκοδήμος: “Ζητώ δικαίωση”

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Πιερίας, “μέρες τώρα γίνεται μία επίμονη, σκληρή και άδικη επίθεση κατά του προσώπου μου, η οποία προεκτείνεται εναντίον της πολιτικής παράταξης, στην οποία με υπερηφάνεια ανήκω.

Οπως και στο παρελθόν διεκδίκησα με θυσίες, ευγένεια και τεράστιες προσωπικές στερήσεις, την επικράτηση στο στίβο του κλασσικού αθλητισμού, έτσι και τώρα θα αγωνιστώ με τους ίδιους όρους για την πλήρη δικαιοσύνη. Ηθική και πολιτική.

Μέχρις ότου, όμως, η οδυνηρή για μένα αυτή κατάσταση τελειώσει οριστικώς, αισθάνομαι την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθώ ως βουλευτής, ώστε ό,τι εις βάρος μου λέγεται να μην αντανακλά στην παράταξή μου, της οποίας τις πολιτικές επιλογές αταλάντευτα θα εξακολουθήσω να στηρίζω”.

“Ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος πήρε την απόφασή του. Η Κυβέρνηση προχωρά αταλάντευτη στην υλοποίηση του έργου της, για το οποίο έλαβε πρόσφατα ισχυρή λαϊκή εντολή”, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Τραγάκης είπε πως ο κ. Κουκοδήμος επικοινώνησε μαζί του πριν καταθέσει την επιστολή του και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του.

“Εύχομαι την πλήρη επιβεβαίωση των διαβεβαιώσεων που παρέχει για μια ακόμη φορά ο βουλευτής. Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ είναι ισχυρή, διότι είναι συμπαγής και στηρίζεται στην ετυμηγορία των Ελλήνων”, δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευτέρης Ζαγορίτης αίρονται οι κομματικές ιδιότητες και δράσεις του Κώστα Κουκοδήμου, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε επικριτικό. “Η θεατρική παράσταση συνεχίζεται. Η ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου, είναι ό,τι ήταν το “δημοσιογραφικό απόρρητο” του Ανδριανού. Ο ελληνικός λαός έχει αγανακτήσει”, ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση.

Στην υπόθεση Κουκοδήμου αναφέρθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε την υπόθεση “ένα μεγάλο κουβάρι” και επανέλαβε ότι η ΝΔ πρέπει να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες, κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα.

Η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή είναι ο κρίκος ενός συστήματος όπου οι πάντες εκβιάζουν κι εκβιάζονται”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός και προσθέτει ότι “η κυβέρνηση του κ Καραμανλή έχει χάσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας. Είναι σημαντικό να ενισχυθεί το ρεύμα εκείνο που μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα πλειοψηφία, ώστε να βγει ο τόπος από τη βαθιά κρίση στην οποία έχει εμπλακεί”.
Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *