Επικαιρότητα

Καταδίκασαν αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού για την απόδραση Παλαιοκώστα

korydallos634Σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά ο αρχιφύλακας της Γ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που κατηγορείτο για συμμετοχή στην απόδραση των βαρυποινιτών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δυο εσωτερικοί φρουροί, ο εξωτερικός φρουρός και ο πιλότος του ελικοπτέρου, κρίθηκαν αθώοι.

Ποινή έξι μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, επεβλήθη σε έναν εσωτερικό φρουρό.

Το δικαστήριο ζήτησε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του συμβουλίου φυλακών. Τη βεβαιότητα ότι οι δύο δραπέτες θα πέσουν και πάλι στα χέρια της αστυνομίας εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για σκόπιμο περιορισμό της υπόθεσης μόνο στις ενέργειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των εξωτερικών φρουρών, ενώ πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα της καταλόγισε το ΚΚΕ. Η κυβέρνηση στον πανικό της επιχειρεί να αποδράσει επιρρίπτοντας ευθύνες μόνο σε υπαλλήλους, χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη, σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Απαντώντας στις δηλώσεις πολιτικών και νομικών κύκλων για στημένη δίκη μεθοδευμένο κατηγορητήριο και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ένωση δικαστών και εισαγγελέων σημειώνει ότι το δικαστήριο εφήρμοσε τις διατάξεις του Συντάγματος και της ποινικής δικονομίας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *