Επικαιρότητα

Στο διαδίκτυο αναλυτικά η περιουσία των ταμείων

ika65Ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο στην οποία έως το τέλος Μαρτίου, θα έχει αναρτηθεί η αναλυτική αποτίμηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων για το 2007, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Γ. Κοντογιάννης, μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τη διασφάλιση των αποθεματικών των ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Επίσης ο κ. Κοντογιάννης τόνισε ότι η καθυστέρηση στην ανάρτηση των στοιχείων για το 2007 οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γ. Κοντογιάννης το 2006 το ύψος της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορέων της κοινωνικής ασφάλισης ανήρχετο στα 29,2 δισεκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 3% ήταν η ακίνητη περιουσία το 44% σε καταθέσεις και το 52% σε χρεόγραφα.

Επίσης έκανε λόγο για το γεγονός ότι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί δεν κινδυνεύουν από την κρίση όσον αφορά στην επενδυτική τους δραστηριότητα, διότι δεν διαθέτουν επικίνδυνα ή άλλως τοξικά επενδυτικά προϊόντα, δηλώνοντας ότι: “Το κράτος εγγυάται στο ακέραιο τόσο τις συντάξεις όσο και τις παροχές των ταμείων την ασφάλεια και τη σταθερότητα στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών ταμείων και τη στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης”.

Τέλος σχολιάζοντας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για πολύμηνες καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων , ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα με μια απλή αίτηση ο δικαιούχος να λάβει το 80% της σύνταξης που δικαιούται, αφετέρου ότι τα νέα ταμεία λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου του 2008. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Με απλή αριθμητική δεν βγαίνουν ούτε οι δέκα μήνες καθυστέρηση ούτε πολύ περισσότερο τα δυο χρόνια που ειπώθηκε. Αυτό θα σήμαινε ότι όλο αυτό το διάστημα από τον Οκτώβριο έως σήμερα δεν έχει βγει ούτε μια σύνταξη πράγμα αδιανόητο”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *