Επικαιρότητα

Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

oaed53Ξεκινά σήμερα Δευτέρα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους ανέργους, με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ στις 22 Ιανουαρίου του 2009. Το επίδομα θα κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και η πίστωσή του θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, οι οποίοι θα πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν το επίδομα από άλλο φορέα. Στους δικαιούχους του ΙΚΑ το επίδομα θα καταβάλλεται από τις 20 του μηνός και στους δικαιούχους του ΟΓΑ μαζί με τη σύνταξη του Μαρτίου.

Στο ΟΓΑ, το επίδομα θέρμανσης θα εισπράξουν 810.000 άτομα, ύψους 134,8 εκατ. ευρώ και στο ΙΚΑ περισσότεροι από 222.000 δικαιούχοι, συνολικού ύψους 36,3 εκατ. ευρώ.

Μέσω του ΟΑΕΔ το επίδομα θα εισπράξουν 430.000 δικαιούχοι και η δαπάνη ανέρχεται στα 77 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα κυμαίνεται σε 100, 150 και 200 ευρώ ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας του κάθε δικαιούχου.

*200 ΕΥΡΩ :
(Αρκαδίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Λαρίσης, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φλωρίνης, Χαλκιδικής)

* 150 ΕΥΡΩ:
(Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας, Λέσβου, Λευκάδας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Πρεβέζης, Φθιώτιδας, Φωκίδας)

*100 ΕΥΡΩ:
(Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κυκλάδων, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, Χίου)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *