Κόσμος

Ισόβιος πρόεδρος ο Τσάβες μετά την νίκη του στις εκλογές της Βενεζουέλας

chavez-panigirismoiΜε δεσμεύσεις για πάταξη του εγκλήματος και της διαφθοράς -προβλήματα που έχουν ζημιώσει το προφίλ του- πανηγύρισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ τη νίκη του στο δημοψήφισμα για την άρση των περιοριστικών όρων, που θα του επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία όσο διάστημα κερδίζει τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο πρώην στρατιωτικός, που απέσπασε το 54% των ψήφων υπέρ της συνταγματικής τροπολογίας που του παρέχει τη δυνατότητα να εκλεγεί όσες φορές θέλει μετά τη λήξη της θητείας του το 2013, δήλωσε ότι είναι και θα παραμείνει για πάντα απλός στρατιώτης στη μάχη για το καλό της χώρας του.
Στην πανηγυρική του ομιλία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποσχέθηκε να επικεντρώσει και να εντείνει τις προσπάθειες του στον τομέα της οικονομίας και να αντιπαλέψει την επιρροή των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής.

Ο Τσάβεζ, που έχει ήδη κλείσει δεκαετία στον προεδρικό θώκο, έχει αποκτήσει μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας, προβάλλοντας τον αντι-αμερικανισμό του προς όφελος της χώρας, επενδύοντας αφειδώς στο χτίσιμο σχολείων και κλινικών και στηρίζοντας ακόμα και με διανομή τροφίμων τον πληθυσμό των απομακρυσμένων περιοχών.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, που του εξασφάλισαν μεγαλύτερα ποσοστά για τη συνταγματική μεταρρύθμιση από τα αναμενόμενα, σημείωσε πως η κυβέρνηση λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν πρόκειται να λάβει νέες πρωτοβουλίες εντός του 2009.

Μεγάλη ηττημένη της χθεσινής αναμέτρησης αποδείχθηκε η ήδη διασπασμένη αντιπολίτευση, η οποία απ ότι φαίνεται δεν κέρδισε τους ψηφοφόρους, με τις επικρίσεις της εναντίον του Τσάβεζ ότι χρησιμοποιεί χρήματα του κράτους για να χρηματοδοτήσει τις εκστρατείες του.

Σήμερα κέρδισε ο Γολιάθ, σχολίασε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες, ο οποίος έχει καταλογίσει επανειλημμένως στον Πρόεδρο της Βενεζουέλας ότι επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε ένα αντίγραφό της κομμουνιστικής Κούβας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *