Επικαιρότητα

Αυξήθηκαν τα θύματα μειώθηκαν οι εμβολιασμοί

Τέσσερα ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα 41 ετών, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας, είναι τα νέα θύματα της γρίπης που παρά τα όσα ακούγονται για ύφεση, φαίνεται ότι επιμένει, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τον επόμενο μήνα αναμένεται και νέο κύμα πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους άλλοι τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα τους και μια γυναίκα 41 ετών χωρίς προβλήματα υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 79.

Ανάμεσα στα νέα θύματα είναι μια γυναίκα 29 ετών, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και δύο άνδρες 67 και 70 ετών, αντίσοιχα.

Αν και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ο ιός επιμένει και τον Φεβρουάριο μπορεί να εκδηλωθεί νέο κύμα πανδημίας, οι πολίτες δείχνουν απροθυμία να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες σκευασμάτων να παραμένουν στους ειδικούς αποθηκευτικούς χώρες και οι αρχές να αναζητούν πλέον τρόπους διάθεσης των περισσευμάτων.

Πάντως, σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη των εμβολιασμών κατά της νέας γρίπης τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που ανέμεναν οι υγειονομικές αρχές, αφού ο αρχικός στόχος για κάλυψη του 100% του πληθυσμού δεν κατέστη εφικτός.

Πηγή:http://www.ert.gr

Συγκεκριμένα, από τις 16 εκατομμύρια δόσεις που παρήγγειλε η χώρα μας στην έναρξη της πανδημίας, έχουν ήδη παραληφθεί 4 εκατομμύρια αλλά έχουν εμβολιαστεί μόλις 570 χιλιάδες άνθρωποι.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τον προβληματισμό των υγειονομικών Αρχών που πλέον αναζητούν τρόπους διάθεσης των περισσευμάτων.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν ήταν ίδια σε όλη τη χώρα. Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση της Κρήτης. Όταν σε όλη την Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμών στο γενικό πληθυσμό είναι 3,5%, στην Κρήτη το ποσοστό αυτό αγγίζει το 10%”.

Εικόνα απροθυμίας στο εμβόλιο παρουσίασαν, όμως, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα στη Γαλλία η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει την παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *