Επικαιρότητα

Τσουχτερό κρύο και παγετός

Σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν από σήμερα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα ολόκληρη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις. Οι χαμηλές θερμοκρασίες πάντως θα διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη, ενώ νέα επιδείνωση προβλέπεται από το Σάββατο. Σήμερα έχουμε μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου, μετά την υποχώρηση της έντασης των ανέμων. Από Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια προς Κυκλάδες, από Ραφήνα μόνο για Μαρμάρι, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ο παγετός και το χιόνι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιφέρειας. Κλειστά είναι τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Εύβοιας, στη θέση Ράχη, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αρκαδίας, στο δρόμο Αγίου Πέτρου- Βουρβούρων και Λεωνιδίου-Κοσμά-Σπάρτης από το 18ο χλμ έως το 40ο χλμ. Επίσης, στην Αρκαδία κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες τα οχήματα στην εθνική οδό Λεβιδίου-Νεμέας από το 38ο έως το 45ο χλμ, στις επαρχιακές οδούς Λεωνιδίου Μαρίου και Λεωνιδίου-Αγίου Βασιλείου, αλλά και σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου του νομού. Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λακωνίας, της Κορινθίας, της Φωκίδας της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και της Καρδίτσας.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα οχήματα, στην εθνική οδό Βόλου-Ζαγοράς από το 17ο έως το 31ο χλμ και στην Πέλλα από Άρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας από το 9ο χλμ. Απαιτούνται επίσης αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς από 20ο έως 30ο χλμ , και Καστοριάς-Φλώρινας από 22ο έως 28ο μέσω Βιτσίου, στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς από 15ο έως 25ο μέσω Βίγλας και στην εθνική οδό Καστοριάς-Ιωαννίνων από 35ο έως 45ο χλμ μέσω Νεστορίου. Στην Αττική, κλειστός παραμένει ο δρόμος από το τελεφερίκ της Πάρνηθας και πάνω. Χωρίς προβλήματα γίνονται οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *