Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 27-29 Αυγούστου

Παρασκευή 27-08-2010

Υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 36 βαθμούς Κελσίου. .Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά στο Θρακικό έως μέτριοι και θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 28-08-2010

Αίθριος καιρός με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 13 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην νοτιοανατολική Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 29-08-2010

Αίθριος καιρός με πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται αργά το απόγευμα στα βορειοδυτικά
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 13 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 13 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ μέτριους και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα συνεχιστεί καθόλη την βδομάδα και θα είναι συνολικά της τάξης των 14 έως 16 βαθμών Κελσίου σε σχέση με της θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου. Παράλληλα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ΒΒΑ ανέμων και τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα.

Γενίκευση των φαινομένων αναμένεται το επόμενο Σ/Κ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα της τάξης των 6 έως 20 βαθμών Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια, των 10 έως 24 βαθμών Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και των 18 έως 26 βαθμών Κελσίου στην νότια νησιωτική χώρα.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *