Επικαιρότητα

Συγκρούστηκαν δύο μαχητικά F-16, νεκρός ο ένας πιλότος

Δύο μαχητικά F-16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας στην Κρήτη που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση συγκρούστηκαν στον αέρα , με αποτέλεσμα να καταπέσουν και να συντριβούν νοτιοανατολικά της νήσου Χρυσή.  Σώα ανασύρθηκαν δυο από τα τρία μέλη των πληρωμάτων, ενώ νεκρός βρέθηκε μετά έρευνες ο τρίτος πιλότος.

Νεκρός ο ένας πιλότος – Σώοι οι δυο

Τραγωδία στην Πολεμική αεροπορία. Δυο αεροσκάφοι τύπου F – 16 συγκρούστηκαν στον άερα την ώρα που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, με αποτέλεσμα να καταπέσουν και να συντριβούν νότια της Ιεράπετρας, κοντά στη νήσο Χρυσή.

Τα δυο αεροσκάφη ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο συμμετείχαν σε άσκηση τεσσάρων εναντίον δυο και το ατύχημα έγινε σε υψος 7.000 ποδών.

Αμέσως ξεκίνησε εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης με πλωτά και εναέρια μέσα και λίγο αργότερα εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σώοι οι πιλότοι του διθέσιου αεροπλάνου. Οι δυο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση, καθώς του ενός η κατάσταση κρίθηκε αρκετά σοβαρή καθώς  υπέστη εσωτερική αιμορραγία από διάτρηση του πνεύμονος, ενώ ο δε δεύτερος φέρει κατάγματα στα κάτω άκρα.

Δυστυχώς μετά από λίγες ώρες εντοπίστηκε νεκρός ο τρίτος πιλότος του μονοθέσιου πολεμικού αεροσκάφους.

«H Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ζει άλλη μία μαύρη μέρα. Το τραγικό συμβάν αφήνει πολλά ερωτηματικά τα οποία άμεσα πρέπει να απαντηθούν. Επίσης ακόμη περισσότερο, η σημαντική απώλεια διαταράσσει την ισορροπία στο Αιγαίο», τόνισε ο ΛΑΟΣ.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *