Επικαιρότητα

Θέμα ημερών η προσωποποίηση των κατηγοριών στην υπόθεση Ζαχόπουλου

ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣέμα ημερών, αποτελεί πλέον η προσωποποίηση των κατηγοριών στην υπόθεση Ζαχόπουλου και η κλήση σε απολογία των ατόμων που εμπλέκονται. Ο 2ος ειδικός ανακριτής, Δημήτρης Οικονόμου, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση, συντάσσει, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, τα κατηγορητήρια και την επόμενη εβδομάδα θα αποστείλει τις κλήσεις σε απολογία. Στο μεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται ότι θα “ανοίξει” η δικογραφία και οι διάδικοι θα λάβουν γνώση του υλικού που έχει συγκεντρωθεί από την ανάκριση. Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας των πρώην γενικού Γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας του Ευαγγελισμού.
Το ΠΑΣΟΚ, απέχει από τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχουν κληθεί οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού, Θ. Πάγκαλος, Ευ. Βενιζέλος και Ε. Παπαζώη, προκειμένου να αναφερθούν στα πεπραγμένα, επί της θητείας τους, στο υπουργείο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, χωρίς να προσέλθουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ. Η μη συμμετοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να κλητευθεί και ο πρωθυπουργός, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις που προδίδουν φόβο.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 73% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια για την υπόθεση Ζαχόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι να δοθούν στη Δικαιοσύνη όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα, για να απαντηθεί το “γιατί” ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στο απονενοημένο διάβημα.

“Με εντυπώσεις και φημολογίες μπορεί να βγαίνουν πρόσκαιρα συμπεράσματα, αλλά η σοβαρή Πολιτεία οφείλει να περιμένει την έρευνα της Δικαιοσύνης και να δοθούν απαντήσεις στα πραγματικά ερωτήματα”, σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

Εκτός επιτροπών το ΠΑΣΟΚ

To ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μετάσχει σε επιτροπές της Βουλής όπου καλούνται και οι πρώην Υπουργοί για την υπόθεση Ζαχόπουλου δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Τηλέμαχος Χυτήρης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Το ΠΑΣΟΚ θα απόσχει από τη συνεδρίαση της Eπιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων και δεν πρόκειται να συμπράξει στη γελοιοποίηση των θεσμών στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στη συγκάλυψη της υπόθεσης, τόνισε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή για αλαζονεία και φόβο.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για “φάρσα” της Κυβέρνησης και αποδίδουν με άμεσο τρόπο ευθύνες στον Πρωθυπουργό για την υπόθεση, λέγοντας ότι σε εκείνον αναφερόταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος. Ακόμη, καλούν την κυβέρνηση να δηλώσει γιατί προστατεύει τον κ. Κλαδά μετά την δήθεν, όπως την χαρακτηρίζουν, ανεξαρτητοποίηση Κουκοδήμου και δηλώνουν ότι προετοιμάζονται για να ζητήσουν εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή και για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες που στόχο έχουν να κρύψουν τα αδιέξοδα και τις μεγάλες μαύρες τρύπες της αντιπολιτευτικής τακτικής του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησαν και το ΚΚΕ, αφού κατήγγειλε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για παιχνίδια εντυπώσεων ενώ με επιστολή που κατέθεσε ζητά να οργανωθεί η συζήτηση στην οποία να κληθούν όλοι οι πρώην υπουργοί Πολιτισμού, μαζί και ο κ. Καραμανλής, με σειρά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και προς τα πίσω. Στην επιτροπή παρέμειναν ΣΥΝ και ΛΑΟΣ για να ενημερωθούν από την πρώην υπουργό αναπληρώτρια Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

“Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει περίτρανα ποιος σέβεται τους δημοκρατικούς και κοινοβουλευτικούς θεσμούς και ποιος τους χρησιμοποιεί για μικροκομματικές σκοπιμότητες”, δήλωσε ο γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *