Επικαιρότητα

Σούπερ Τρίτη: Ο Ομπάμα κερδίζει τις Πολιτείες αλλά η Κλίντον τους εκλέκτορες

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΤΗ: ΟΜΠΑΜΑ ΚΛΙΝΤΟΝΟι τελευταίες εξελίξεις στις προκριματικές εκλογές των δύο κομμάτων εξουσίας των ΗΠΑ που κρίνουν ποιος θα πάρει το χρίσμα εν όψει των εφετινών προεδρικών εκλογών σε 24 πολιτείες.

Ο Μπάρακ Ομπάμα κέρδισε τις περισσότερες πολιτείες, κατά τις χθεσινές προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των δημοκρατικών, όμως στους εκλέκτορες, κερδισμένη είναι η Χίλαρι Κλίντον. Συνολικά στις έως τώρα εκλογικές αναμετρήσεις, η Χίλαρι φαίνεται να υπερτερεί του Ομπάμα, περίπου κατά 80 εκλέκτορες.
Σε ότι αφορά στους Ρεπουμπλικάνους, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθώς φαίνεται να επικρατεί ο γερουσιαστής από την Αριζόνα, Τζον Μακ Κέιν. Ο Μακ Κέιν, κέρδισε και κατά τη “Σούπερ Τρίτη” στις περισσότερες πολιτείες.

Νιού Τζέρσεϊ: Ο Τζων ΜακΚέην κερδίζει την μάχη στην πολιτεία και την πλειοψηφία των 52 εκλεκτόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, σύμφωνα με εκτιμήσεις και προβολές στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Βοστόνη: ο πρώην κυβερνήτης Μιτ Ρόμνεϊ κερδίζει στην Μασσαχουσσέττη, στην απέλπιδα, κατά ορισμένους αναλυτές, προσπάθειά του να ανατρέψει το προβάδισμα του ΜακΚέην, σύμφωνα με προβολές των αμερικανικών ΜΜΕ.
Ντάλας: η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Χίλαρι Κλίντον κερδίζει την κούρσα στην Οκλαχόμα, σύμφωνα με προβλέψεις.
Σικάγο: η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει στο Τεννεσσί, δίνοντας ώθηση στην προσπάθειά της να καταβάλλει την αντίσταση του Μπάρακ Ομπάμα και να αναδειχθεί η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ουάσινγκτον: βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων (6% των εκλογικών τμημάτων) στην Τζόρτζια, ο Μπάρακ Ομπάμα καταλαμβάνει 56% έναντι 40% της Κλίντον. Ακόμη, προβλέπεται ότι ο Ομπάμα κερδίζει στο Ιλλινόις.

Απομένουν να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα από τις πολιτείες Αλαμπάμα Αλάσκα Αριζόνα Αρκάνσας Γιούτα Καλιφόρνια Κολοράντο Κονέτικατ Ντέλαγουερ Άινταχο• Κάνσας Μασσαχουσσέττη (για τους Δημοκρατικούς) Μιννεσότα Μιζούρι Νιού Τζέρσεϊ (για τους Δημοκρατικούς) Νέο Μεξικό Νέα Υόρκη Βόρεια Ντακότα.
Στο Δημοκρατικό κόμμα, για να κατισχύσουν είτε η Κλίντον είτε ο Ομπάμα χρειάζονται 2.025 επί συνόλου 4.049 εκλεκτόρων. Οι 3.053 είτε εκλέγονται είτε επιλέγονται στο πολιτειακό επίπεδο οι 796, οι αποκαλούμενοι και σούπερ εκλέκτορες/super delegates, είναι μέλη του Κογκρέσου, κυβερνήτες πολιτειών, μέλη της εθνικής επιτροπής του κόμματος και πρώην ηγετικά του στελέχη, όπως πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι.
Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *