Αθλητικά

“Πόρτα” Βαρδινογιάννη σε Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση

ΤΖΙΓΓΕΡΤην ίδρυση εταιρίας ειδικού σκοπού, η οποία ως στόχο θα έχει την εξεύρεση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό και θα λειτουργεί παράλληλα με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Παιανία. Όπως εξήγησε ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων», η ιδέα αυτή βρίσκεται υπό επεξεργασία από το 2004 και τώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο υλοποίησης. Τόνισε, επίσης, ότι οποιοσδήποτε είναι ευπρόσδεκτος να επενδύσει στην εταιρία αυτή, αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για τη συμμετοχή στελεχών της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης.

Παρουσιάζοντας το νέο εγχείρημα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μίλησε για «… ίδρυση μίας εταιρίας ειδικού σκοπού, που θα έχει κύριο στόχο να επενδύει σε νέους ποδοσφαιριστές, σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα λειτουργήσει στα πλαίσια και τη λογική ενός αμοιβαίου κεφαλαίου και θα στοχεύει στην αγορά παικτών, για να ενισχύεται ο Παναθηναϊκός. Βασικός της στόχος θα είναι να έχει παίκτες αξίας εκτός Ελλάδος. Η εταιρία θα στελεχωθεί από ανθρώπους γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου, που θα είναι ειδικοί. Θα έχει ξεκάθαρο ρόλο και ξεκάθαρη σχέση με την ΠΑΕ. Μαζί με την ομάδα του Παναθηναϊκού θα μπορεί να προσφέρει στην εξεύρεση ταλέντων. Οικονομικό “ταβάνι” δεν υπάρχει».

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξήγησε: «Είναι κάτι που “τρέχω” από το 2004. Περίμενα να ωριμάσουν οι συνθήκες για να το παρουσιάσω. Υπάρχουν καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ένα καλό επιτελείο. Υπάρχουν οι δυνατότητες να κάνουμε κάτι καινούργιο. Αυτό το σχήμα δίνει δυνατότητα να κάνεις ένα μεγαλύτερο άνοιγμα και παράλληλα, εκτός από επενδυτική ομάδα, να λειτουργείς και σαν ποδοσφαιρική ομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν και τα δύο. Μία εταιρία που θα λειτουργεί παράλληλα με την τεχνική ηγεσία της ομάδας, θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες. Η εταιρία θα επενδύει σε ποδοσφαιριστές μέχρι 24 ετών, αλλά σε ειδικές περιπτώσεις θα μπορεί να επενδύσει και σε μεγαλύτερους. Η ομάδα θα είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ σημαντικό να έχει τη δυνατότητα η ομάδα του Παναθηναϊκού να έχει ρόστερ και παίκτες δικής της επιλογής. Έτσι αυξάνονται οι δυνατότητες να έχεις καλύτερο και μεγαλύτερο ρόστερ».

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ξεκαθάρισε πως, σε ό,τι αφορά την προώθηση παικτών στην ομάδα, «… τον πρώτο και τελευταίο λόγο θα έχει η τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Η εταιρία δεν θα μπορεί να επιβάλει παίκτες, για τους οποίους δεν θα είναι σύμφωνη η τεχνική ηγεσία. Προέχει η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας. Η εταιρία θα προσφέρει δυνατότητα κυρίως στη διεθνή αγορά, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει καλό όνομα και μπορεί να προσελκύσει ποδοσφαιριστές». Υπογράμμισε παράλληλα ότι «… δεν είναι εταιρία μάνατζερ ή εταιρία διαχείρισης παικτών. Είναι συγκεκριμένη εταιρία με συγκεκριμένο στόχο: την αξιοποίηση παικτών για την ομάδα του Παναθηναϊκού».

Αναφερόμενος στο οικονομικό σκέλος, επεσήμανε: «Η εταιρία θα είναι ανοικτή για οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει σε αυτό το χώρο. Δεν είναι ούτε κλειστή, ούτε ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Θα είναι πολύ ξεκάθαρος ο ρόλος της. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να μπει σε αυτό το σχήμα, θα μπαίνει. Δεν θα υπάρχουν αποκλεισμοί. Θεωρώ, όμως, προφανές πως θα είναι περισσότεροι Παναθηναϊκοί. Δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα για ποσοστό κερδών. Επενδύοντας σε αξιόλογους ποδοσφαιριστές, πέρα από την ενίσχυση της ομάδας, θα υπάρχει και οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Δεν μπορώ όμως να προδιαγράψω ποιο θα είναι αυτό το κέρδος».

Ακόμη, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είπε: «Το μέλλον του Παναθηναϊκού το έχει εγγυηθεί η διοίκηση. Το να εγγυηθεί κάποιος το μέλλον του εγχειρήματος είναι αδύνατον. Στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι δύσκολη η επιλογή παικτών. Με σωστές προδιαγραφές, η εταιρία αυτή θα μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε αυτούς που θα επιλέξουν να τη βοηθήσουν. Ο Παναθηναϊκός στην εξεύρεση ταλέντων έχει αποδείξει πως είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα. Θα εξαρτηθεί η επιτυχία από τους ανθρώπους που θα επιλέξουμε».

Τόνισε επίσης ότι «… θεωρητικά οποιοσδήποτε θα μπορεί να αγοράζει από αυτή την εταιρία παίκτες (π.χ. Ολυμπιακός και ΑΕΚ). Κατά βάση όμως θα αγοράζει ο Παναθηναϊκός. Τα κριτήρια για τους παίκτες θα τα ξεκαθαρίζει η τεχνική ομάδα του Παναθηναϊκού. Μεγάλο ρόλο θα παίζει η ηλικία και φυσικά οι ανάγκες σε συγκεκριμένες θέσεις που θα έχει η ομάδα».

Καταλήγοντας, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ θέλησε να περάσει ένα μήνυμα με… πολλούς αποδέκτες: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από βοήθειες, τα καταφέρνουμε μια χαρά. Βοήθεια στις μεταγραφές δεν χρειαζόμαστε. Δόξα τω Θεώ, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει μια χαρά. Όταν ο Παναθηναϊκός θέλει έναν ποδοσφαιριστή, τον αποκτά και αυτό το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Θέλαμε τον Σπυρόπουλο και τον πήραμε, όπως παλαιότερα και τον Σαλπιγγίδη».

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το ““Πόρτα” Βαρδινογιάννη σε Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *