Επικαιρότητα

Επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα πραγματοποίησε ομάδα από περίπου 15 κουκουλοφόρους. Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενοι οι οποίοι διακομιστήκαν στο νοσοκομείο. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν φέιγ-βολαν με τα οποία ζητούν την απελευθέρωση αναρχικών. Την επίθεση καταδίκασαν ο Πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα.

Δύο είναι οι τραυματίες από την επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο του κ. Κατσιφάρα. Πρόκειται για το γραμματέα του υφυπουργού και τον οδηγό του. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία στο γραφείο του υφυπουργού εισέβαλαν πέντε-έξι άτομα που φορούσαν κουκούλες, ενώ άλλα περίπου δέκα άτομα περίμεναν έξω από το κτίριο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους συνεχίζονται.

Αντιδράσεις
Στην επίθεση αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

“Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δυσάρεστο γεγονός, ότι είχαμε πάλι μια πράξη βίας απέναντι σε αθώους ανθρώπους, στο γραφείο του Υφυπουργού, Απόστολου Κατσιφάρα, όπου συνεργάτες του χτυπήθηκαν από μια ομάδα αγνώστων με λοστούς και μερικοί, μάλιστα, βρίσκονται στο νοσοκομείο.Να τους ευχηθούμε κατ’ αρχήν καλή ανάρρωση και βεβαίως, καταδικάζουμε με κάθε τρόπο αυτή την πράξη ωμής βίας, αυτή την απαράδεκτη πράξη. Γι’ αυτό ακριβώς εργαζόμαστε, για την ευνομία σε κάθε πτυχή της ελληνικής κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής”, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

“Η επιδρομή κουκουλοφόρων στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Απόστολου Κατσιφάρα, συνιστά απαράδεκτη πράξη την οποία και καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο. Η επιδρομή επαναφέρει βέβαια στην επικαιρότητα τη χρήση της κουκούλας ως μεθόδου απόκρυψης των χαρακτηριστικών των ενόχων”,
τόνισε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτης της ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Πηγή:ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *