Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 15-17 Ιανουαρίου

Παρασκευή 15-01-2010

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Νέα επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός προς το απόγευμα από τα δυτικά
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Ημαθίας και της Πιερίας με υψόμετρο >800μ. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα στην δυτική Μακεδονία με χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Θράκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 00 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Θεσσαλία: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >400μ καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές με υψόμετρο >700μ. Άνεμοι από Α διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αργά το βράδυ στα ορεινά της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδας. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην κεντρική Στερεά, τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την βόρεια Εύβοια με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Μετά το μεσημέρι επιδείνωση αναμένεται στην δυτική Στερεά με βροχές οι οποίες αργά το βράδυ θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις ακτές του Κορινθιακού. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι στην δυτική Πελοπόννησο με βροχές οι οποίες αργά το βράδυ θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί κυρίως στην Χίο, την Ικαρία και την Σάμο. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες και θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικα από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στις βόρειες ακτές. Σταδιακά πάντως και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Νέα επιδείνωση αναμένεται αργά το απόγευμα στα δυτικά με βροχές οι οποίες αργά το βράδυ θα ενταθούν. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα βρέξει στα δυτικά του νομού ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στον Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ και θα ενισχυθούν και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια του νομού. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 16-01-2010
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Μακεδονία: Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >300μ, σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500μ και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400μ. Τα φαινόμενα πάντως θα είναι εντονότερα στην δυτική Μακεδονία και σχετικά ασθενή στην ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Θράκη: Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθεί χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές κυρίως της Ροδόπης και του Έβρου με υψόμετρο >200μ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ισχυρούς και θερμοκρασία από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν σε περιοχές της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >200μ καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -01 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ιόνιο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεφαλλονιάς και της Λευκάδας. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >800μ, σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >500μ και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >700μ. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην δυτική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου με υψόμετρο >800μ καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στην Χίο, την Ικαρία και την Σάμο. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι με βροχές και τοπικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα νησιά ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικα από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ισχυρούς και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 17-01-2010
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί σε περιοχές της ανατολικής Ηπείρου με υψόμετρο >400μ. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Μακεδονία: Νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία και σε περιοχές της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >300μ. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην ανατολική Μακεδονία με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα στην δυτική Μακεδονία καθώς και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας με μικρή ένταση των χιονοπτώσεων. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Θράκη: Νεφώσεις πυκνότερες στην Ροδόπη και τον ‘Έβρο όπου και θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >200μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και θερμοκρασία από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >300μ καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές με υψόμετρο >500μ. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -01 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο νότιο Ιόνιο. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους έντονες στα νοτιοανατολικά παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >500μ και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με υψόμετρο >700μ. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην δυτική Στερεά με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικα από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου με υψόμετρο >800μ. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με τιην ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικα από ΒΑ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *