Επικαιρότητα

Αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση για την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου, εξέδωσε η ΓΣΕΕ, στην οποία τονίζεται ότι: “Η ΓΣΕΕ και το σύνολο του Συνδικαλιστικού Κινήματος της χώρας, με σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων και στον αγώνα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργανώνονται στις 17 Νοεμβρίου. Το σύνθημα “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” καθώς και ο αγώνας των φοιτητών, των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, του παν-δημοκρατικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, παραμένουν επίκαιρα, διεκδικούμενα και αιτούμενα. Καλούμε τις οργανώσεις μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις”. Eπίσης η ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δηλώνει τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου και στη διαδήλωση της Δευτέρας.

Από την Παρασκευή τίθενται σε εφαρμογή ειδικές ρυθμίσεις της Τροχαίας για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 35ης επετείου του Πολυτεχνείου. Συγκεκκριμένα από το πρωί της Παρασκευής έως και την Κυριακή, θα πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικότερα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης καθώς και διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας ανάλογα με τις συνθήκες στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Κάνιγγος.
Τα μέτρα θα κορυφωθούν τη Δευτέρα, ημέρα της πορείας, οπότε θα κλείσει σταδιακά όλο το κέντρο της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και στις παράλληλες και κάθετες αυτών.

Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και για να μην δημιουργηθούν πρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων και της πορείας, όπως έγινε γνωστό από αρμόδιους αξιωματικούς, θα διατεθούν περισσότεροι από 8.000 αστυνομικοί, που θα βρίσκονται σε επιφυλακή από το Σάββατο, ενώ ο σχεδιασμός στηρίζεται στα μέτρα που ελήφθησαν πέρσι και δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει ήδη ζητήσει από τις αστυνομικές δυνάμεις και κυρίως τα ΜΑΤ να δείχνουν ψυχραιμία, συλλογικότητα και να μην καταφεύγουν σε ακρότητες, ενώ οποιαδήποτε επέμβαση θα γίνεται μόνο με εντολή από τους επικεφαλής των μέτρων, που θα βρίσκονται μόνιμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.
Τις εξελίξεις θα παρακολουθούν από το Κέντρο και τρεις εισαγγελείς, ενώ σε γενική επιφυλακή θα είναι άλλοι 40.

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα είναι ανοιχτές οι πύλες του Πολυτεχνείου το Σάββατο και την Κυριακή, ενω τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι και μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσει η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν  ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κωστας Μουτζούρης και ο επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Εορτασμού, Δημήτρης Πρωτοψάλτης, είπαν οτι η περιφρούρηση των εκδηλώσεων και του Πολυτεχνείου θα γίνει απο φοιτητές και εργαζόμενους και ζήτησαν διακριτική παρουσία από την αστυνομία. Ειδικότερα ο κ. Πρωτοψάλτης είπε οτι φέτος για πρώτη φορά με επιστολή προς το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση η συντονιστική επιτροπή εορτασμού θα ζητήσει να παραδοθει στις πρυτανικές αρχές η σημαία του Πολυτεχνείου -που έχει στα γραφεία της η ΠΑΣΠ- προκειμένου αυτή να παραμείνει στο ίδρυμα, όπου και θα διαφυλάσσεται.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *