Επικαιρότητα

Στην δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (Κάντε download)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θέτοντας τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τις βάσεις εισαγωγής
σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 2012

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 11.00 να πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr ) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στον τηλεφωνικό αριθμό 1564. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τους 97.407 υποψηφίους εισήχθησαν 68.224, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 70,04%. Σημαντικός αριθμός ατόμων που δεν πέτυχαν το οφείλουν στον τρόπο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού και στο πως δήλωσαν τα μαθήματα, και όχι στη βάση του “10” που έχει θέσει η Πολιτεία, είπε ο Υπουργός, συνεχάρη τους επιτυχόντες και ενθάρρυνε όσους απέτυχαν να προσπαθήσουν ξανά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείου εισήχθησαν 42.220 σε ΑΕΙ και 26.004 σε ΤΕΙ. Ο αριθμός των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και των επιτυχόντων στην περιφέρεια, αυξήθηκε.

Επίσης, χαρακτήρισε υποδειγματική και άψογη τη διεξαγωγή των Πανελληνίων κάνοντας μνεία στα μέτρα που ελήφθησαν για τη θωράκιση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας του συστήματος.

Η ζωή τώρα αρχίζει, είπε απευθυνόμενος στους υποψηφίους, ο Υπουργός Παιδείας, ευχόμενος καλή σταδιοδρομία στους επιτυχόντες. Αναφερόμενος σε όσους επιλέξουν να βγουν απευθείας στην αγορά εργασίας, διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους δίνοντας ευκαιρίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

BAΣΕΙΣ 2008

Αποτελέσματα

Για να κατεβάσετε τις βάσεις αναλυτικά σε μορφή pdf πατήστε εδώ (198Kb)

BAΣΕΙΣ 2007

Αποτελέσματα

Για να κατεβάσετε τις βάσεις αναλυτικά σε μορφή pdf πατήστε εδώ (286Kb)

BAΣΕΙΣ 2006

Αποτελέσματα

Για να κατεβάσετε τις βάσεις αναλυτικά σε μορφή pdf πατήστε εδώ (266Kb)

Πηγή:http://exams.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *