Επικαιρότητα

Παπανδρέου: “Δεν θα θιγούν καθόλου οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα”

Κόκκινη γραμμή είναι η αποφυγή της χρεοκοπίας, υπογράμμισε σε δραματικούς τόνους ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Γ. Παπανδρέου, αναφέρθηκε στον σκληρό και αδυσώπητο αγώνα που έδωσε η κυβέρνηση απέναντι σε προβλήματα, το μέγεθος των οποίων, όπως είπε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του να υπηρετήσει την ευθύνη απέναντι στο συλλογικό συμφέρον του ελληνικού λαού. ”

Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω” τόνισε και εκτίμησε ότι στο τέλος της θητείας του ” Η Ελλάδα δεν θα είναι χρεοκοπημένη αλλά αναγεννημένη”.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, με τα νέα μέτρα δεν θίγονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αλλά λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα που αφορούν το Δημόσιο.

Το τελικό περιεχόμενο της συμφωνίας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Δεσμεύσεις για την προστασία των πιο αδύναμων

Δεν με ενδιαφέρουν οι θητείες, αλλά με ενδιαφέρει να κάνω το σωστόΠρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα πάρει όποια απόφαση χρειαστεί για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα προστατεύσει στο μέτρο του δυνατού τα χαμηλότερα εισοδήματα.

Χαρακτήρισε ιστορικές τις αλλαγές τον πολίτη και ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι θητείες αλλά, θέλει όταν παραδώσει τη σκυτάλη να έχει κάνει το σωστό.

Τόνισε ότι κανένας ‘Ελληνας δεν μπορούσε να διανοηθεί το μέγεθος του χρέους που άφησε η διακυβέρνηση της ΝΔ αλλά επεσήμανε ότι “δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών τις οποίες γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός “.

Επέρριψε ευθύνες σε όσους στην Ε.Ε. δεν τον πίστεψαν ότι δεν πρόκειται για ελληνική κρίση αλλά για πρόβλημα ευστάθειας του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος με αποτέλεσμα όπως είπε, η φωτιά να κινδυνεύει να φουντώσει και η Ελλάδα να μεταβληθεί στο πειραματόζωο των αγορών.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση του, ότι η χώρα θα καταφέρει να περάσει στον κάβο και στο τέλος της τριετίας θα βγει ισχυρή ώστε να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζονται.

Αίτημα για κατάργηση δώρων στους βουλευτές

Ο Γ. Παπανδρέου, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει στο σώμα το ζήτημα της κατάργησης των δώρων και στους βουλευτές

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει στη διαδικασία σύνταξης του νέου εκλογικού νόμου, ώστε να μπει το πολιτικό σύστημα σε νέες και υγιείς βάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *