Επικαιρότητα

Το έβδομο σοβαρό κρούσματα της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

gripi_xoirwn_ergastirio277Το έβδομο σοβαρό κρούσματα της νέας γρίπης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για ασθενή με χρόνια προβλήματα υγείας, ο οποίος εισήχθη εκτάκτως στο “Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο” για περαιτέρω αντιμετώπιση της επιδείνωσης του καρδιολογικού του προβλήματος, όπου βρέθηκε θετικός και στον ιό της νέας γρίπης. Νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων ενώ υποβάλλεται και σε αντι-ιική αγωγή. Την ίδια ώρα, σε εφαρμογή τίθενται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι άξονεςπρόληψης και αντιμετώπισης της νέας γρίπης, με ορατό πλέον τον ορίζοντα του φθινοπώρου, οπότε και αναμένεται έξαρση του ιού. Στα όπλα άμυνας απέναντι στο ιό, προστέθηκε σήμερα το 1ο Δημοτικό Ιατρείο Γρίπης,ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργούν άλλα 6. Σ’ αυτά θα γίνονται τα γρήγορα τέστ διάγνωσης του ιού και θα παρέχεται ενημέρωση και πρωτοβάθμια περίθαλψη με στόχο την αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των νοσοκομείων.

Το 1ο Ιατρείο Γρίπης, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Εθνικού Πρωτοβάθμιου Δικτύου αντιμετώπισης της νέας γρίπης Α/Η1Ν1ν, στο 1ο Δημοτικό Ιατρείο /Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78), επισκέφθηκαν το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μέχρι το τέλος του μήνα, στο Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για τη νέα γρίπη, θα ενταχθούν και τα υπόλοιπα 6 Δημοτικά ιατρεία του Δήμου της Αθήνας, ένα σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο 1ο Ιατρείο Γρίπης, ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε: “Σήμερα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου της Αθήνας, το οποίο εντάξατε στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της γρίπης, φτιάξαμε το πρώτο Ιατρείο Γρίπης. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε συνολικά επτά – και στα επτά Δημοτικά Διαμερίσματα – με σκοπό να ανακουφίσουμε τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, όταν θα έρθει το πρόβλημα σε μεγαλύτερη ένταση ,αλλά και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες. Αυτά τα ιατρεία μαζί με τις είκοσι Λέσχες Φιλίας κατ’ αρχήν, θα μετατραπούν σε κέντρα εμβολιασμού, αν και εφόσον προκύψει το πρόβλημα ,όπως το αναμένει όλος ο κόσμος, με σκοπό να βοηθήσουμε επίσης την πολιτεία να ανταποκριθεί καλύτερα στην επαπειλούμενη επιδημία της γρίπης“.

Την διαβεβαίωση ότι οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι καθώς η πολιτεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει την πανδημία της γρίπης με τις λιγότερες συνέπειες εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

“Οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και ήσυχοι. Να παίρνουν τα ατομικά μέτρα προστασίας, γιατί η ατομική ευθύνη είναι σημαντική στη συλλογική αυτή προσπάθεια. Και να γνωρίζουν, ότι η πολιτεία επαγρυπνεί, έχει σωστά σχεδιάσει, έχει κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς και όλο το σύστημα υγείας. Και είμαι βέβαιος, ότι θα είμαστε από τις χώρες, που θα ξεπεράσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αυτήν την πανδημία με τις λιγότερο δυνατόν επιπτώσεις.”,
τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ώρες λειτουργίας 1ου Ιατρείου Γρίπης – Εξέταση

Το Ιατρείο Γρίπης θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα χωρίς ραντεβού.

Βρίσκεται στο ισόγειο του 1ου Δημοτικού Ιατρείου, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας και αποτελείται από δύο ειδικά διαμορφωμένους, αυτόνομους χώρους όπου θα γίνεται η κλινική εξέταση των προσερχόμενων.

Η εξέταση περιλαμβάνει πλήρη κλινική εκτίμηση και ταχύ διαγνωστικό τεστ (rapid diagnostic test), για τη διάγνωση της γρίπης τύπου Α ή τύπου Β.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αθηναίων έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης το οποίο εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό και εκδώσει οδηγίες ενημέρωσης για το προσωπικό του Δήμου.
Έχει αναπτύξει ειδικό σχέδιο ενημέρωσης – αντιμετώπισης της νέας γρίπης για τους κατασκηνωτές στην Παιδική Κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και ειδικό σχέδιο δράσης για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όσον αφορά την πρόληψη της διασποράς της νέας γρίπης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *