ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΣυναυλίες (Live)

Το πρόγραμμα του Half Note Jazz Club

Στις 3 Οκτωβρίου το Half Note ανοίγει τις πύλες του και η καρδιά της ζωντανής μουσικής ζωής της Αθήνας ετοιμάζεται να χτυπήσει και πάλι στο γνώριμο από χρόνια στέκι της.
Αρκετά είναι και πάλι τα σχήματα που επέλεξαν το Half Note για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Αναλυτικά:

03/10-09/10
MELVIN SPARKS BAND/ The Groove Master!

Πίσω από όρους και χαρακτηρισμούς όπως “groove”, “soul thing”, “acid jazz”, “jazz funk” ή οτιδήποτε παρεμφερές, βρίσκουμε το πρόσωπο και την κιθάρα του Melvin Sparks. Είναι ο ζωντανός θρύλος που αντιπροσωπεύει μια ολόκληρη εποχή της σόουλ τζαζ που απλώνεται ως τα μέσα των seventies.

10/10-16/10
BARBARA MENDES, Brazilian Fire

Από τις πιο σπουδαίες τραγουδίστριες της σύγχρονης βραζιλιάνικης μουσικής, η Barbara Mendes έχτισε το καλλιτεχνικό της πρόσωπο με απλά και σταθερά βήματα, πιάνοντας μια ευρεία εκφραστική γκάμα που ξεκινάει από την πατρίδα της, πάει στη Νέα Υόρκη και έρχεται στην Ευρώπη – όπου συμπεριλαμβάνεται, φυσικά, και η χώρα μας καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κοινού.

17/10-23/10
BROOKLYN FUNK ESSENTIALS/The Great Cool Mix!

Μια από τις σπουδαιότερες acid jazz κολεκτίβες της Νέας Υόρκης, οι Brooklyn Funk Essentials διέπρεψαν στη διάρκεια των nineties όχι μόνο στον στενό χώρο της dance σκηνής και των κλαμπ αλλά και σε ένα ευρύτερο δημιουργικό πεδίο καθώς προσέγγιζαν τη μουσική -και τη τζαζ και το φανκ – με ιδιαίτερη φρεσκάδα.

24/10 – 30/10
CHICO FREEMAN & THE NEW GUATACA, Jazz & Latin Explosion!

Μια ξεχωριστή φυσιογνωμία στον χώρο της σύγχρονης τζαζ, ο σαξοφωνίστας Chico Freeman κρατάει μια εξέχουσα θέση σαν σαξοφωνίστας από τα μέσα των seventies ως τις μέρες μας.

31/10 – 06/11
STEVE LUCKY & THE RHUMBA BUMS, Hot Swing & Cool Jump Blues!

Μια δεκαπενταετία τώρα, ο Steve Lucky και το γκρουπ του, οι Rhumba Bums, αποτελούν το σήμα κατατεθέν του πιο εκρηκτικού jump σουίνγκ και του πιο κεφάτου ρυθμ εντ μπλουζ που ακούγεται αυτή τη στιγμή τόσο στην Αμερική όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

07/11 – 13/11
TONINO CAROTONE , Modern Serenades!

Το χιούμορ του αλλά και η σοβαρή, γεμάτη αγάπη, προσέγγιση της παλιάς ιταλικής ποπ παίζει με τις αναμνήσεις μας – αλλά, παράλληλα, ενισχύει την κοινωνικοπολιτική μας συνείδηση. Ο Tonino Carotone παίζει με την εμφάνιση και τη στάση του- φορώντας εκπληκτικά old-time κοστούμια και μάγκικα καπέλα, και υιοθετώντας την ερμηνευτική αντίληψη ενός Gino Paoli ή ενός Rocky Roberts …όμως πίσω από την εικόνα βρίσκεται πάντα η ουσία.

14/11 – 20/11
THE PHILLIP WALKER BLUES BAND, Texas Blues Legend

Μια ιδιαίτερη μείξη καταγωγής από τη Λουιζιάνα και το Τέξας χαρακτηρίζει την πολύχρονη καλλιτεχνική παρουσία του Phillip Walker στον χώρο του μπλουζ.

21/11 – 26/11
AL FOSTER QUARTET, Straight Up Jazz

Ο Al Foster ήταν ο ντράμερ στο γκρουπ του Miles Davis για ένα μεγάλο και καθοριστικό διάστημα: από το 1972 ως το 1984 ή, μιλώντας δισκογραφικά, από το “Get Up With It” ως το “You’re Under Arrest”.

27/11 – 03/12
LAXULA, Punk Flamenco Sketches

Στο επίκεντρο είναι η εκφραστική δύναμη του φλαμένκο, ηλεκτρισμένη και ενισχυμένη με ροκ εντάσεις και ποιητικές τζαζ ευαισθησίες. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μείξη ανάμεσα σε διαφορετικούς μουσικούς κόσμους – όμως το αίσθημα βγαίνει ατόφιο και άμεσο σαν τη φυσική αναπνοή.

Half Note Jazz Club
Τριβωνιανού 17, Μετς
Τηλ. 210 9213310

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Δευτέρα έως Σάββατο ώρα έναρξης 22:30
Κάθε Κυριακή ώρα έναρξης στις 21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Από Τρίτη έως και Κυριακή
Γενική Είσοδος με ποτό: Α’ Ζώνη 40€
Β’ Ζώνη 35€ Γ’ Ζώνη και Bar 30€
Φοιτητικό εισιτήριο με ποτό: Α’ και Β’ Ζώνη 30€
Γ’ Ζώνη και Bar 20€

Ειδικές τιμές ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ
Γενική Είσοδος με ποτό (σε τραπέζι): 25€
Γενική Είσοδος με ποτό (στο μπαρ): 20€
Φοιτητικό: 15€

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *