θέατρο

«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο Θέατρο Παραμυθίας

«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο Θέατρο Παραμυθίας

«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» από Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο Παραμυθίας

Η Rachel Corrie, μια Αμερικανοεβραία ακτιβίστρια, δολοφονείται στα 23 της χρόνια στις 16 Μαρτίου του 2003, από μια ισραηλινή μπουλντόζα που κατεδάφιζε σπίτια παλαιστινίων στη Γάζα και γίνεται ηρωίδα του παλαιστινιακού αγώνα.  Η νεαρή “Αντιγόνη” κατεβαίνει στον τάφο, μόνο που μέσα εκεί βρίσκεται ένας ολόκληρος λαός. Ένας λαός που μας διδάσκει το ένστικτο της επιβίωσης.

Το έργο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» είναι μια εξαιρετική σύνθεση του σπουδαίου βρετανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Alan Rickman (Αλαν Ρίκμαν) που πέθανε φέτος και της δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας «Τhe Guardian» Katharine Viner (Κάθριν Βάινερ). Ένα θαυμάσιο κείμενο βασισμένο στα email της Rachel Corrie από τη Γάζα προς την οικογένεια και τους φίλους της και από το ημερολόγιο που κρατούσε από παιδί.

«Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε σκηνοθεσία της Μάνιας Παπαδημητρίου στο θέατρο του Νέου Κόσμου (στον ομώνυμο ρόλο τότε η Δήμητρα Σύρου), ενώ σε καινούρια εκδοχή παίχτηκε την περασμένη σεζόν στο θέατρο Παραμυθίας με την Ιουλία Γεωργίου στο ρόλο της Rachel Corrie.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Royal Court του Λονδίνου το 2005 σε σκηνοθεσία του Άλαν Ρίκμαν, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.  Το 2006 όλα ήταν έτοιμα για να ανέβει η παράσταση στη Νέα Υόρκη -στο Νew Υork Τheater Workshop- αλλά ξαφνικά αναβλήθηκε επ’ αόριστον… Η παράσταση ανέβηκε σε δεκάδες θέατρα σ’ όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα ανέβηκε από τον Θοδωρή Τσαπακίδη στο «Φούρνο» με τη Δέσποινα Σαραφίδου ως Ρέιτσελ.

Η ιστορία της νεαρής ακτιβίστριας παραμένει ζωντανή και μας διδάσκει ήθος και διάθεση για έρευνα σε σχέση με την αλήθεια και το δικαίωμα των λαών στην αξιοπρέπεια.

Μετάφραση:  Νάνσυ Τρικαλίτη
Σκηνοθεσία:  Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά – Κοστούμια:  Άρτεμις Θεοδωρίδη
Επεξεργασία video: Μαργαρίτα Μαντά, Αγγέλα Δεσποτίδου, Μάτα Καστρισίου
Ειδική σύμβουλος: Ναταλί Γλέζου
Φωτογραφίες: Θωμάς Αρσένης
Στο ρόλο της Rachel Corrie η Ιουλία Γεωργίου

Συμμετέχουν:  Θεοφάνης Μιλλεούνης, Καίτη Ιωαννίδου/Βασιλίνα Κατερίνη

Θέατρο Παραμυθίας
Παραμυθίας 27 & Μυκάλης, Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ: 210-3457.904

Εισιτήρια: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο (ατέλειες, φοιτητικό, ανέργων)

Από Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 για δέκα παραστάσεις (έως 10/11)
Παραστάσεις: Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 – Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *