Επικαιρότητα

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες σε ενέδρα χασισοκαλλιεργητών στην Κρήτη

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των χασισοκαλλιεργητών, που το βράδυ της Κυριακής πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τρεις αστυνομικούς στις Μαλάδες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές ενισχύσεις από την Αθήνα με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ καθώς και ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ. Και οι τρείς αστυνομικοί νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ο ένας μάλιστα σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Το περιστατικό, που θυμίζει τα γεγονότα στα Ζωνιανά, το περασμένο Φθινόπωρο, συνέβη όταν οι δράστες άνοιξαν πυρ με Καλάζνικοφ εναντίον των αστυνομικών.

Σοβαρά τραυματίας ο ένας αστυνομικός

Ένα ακόμη περιστατικό με χασισοκαλλιεργητές στην Κρήτη είχε αιματηρή κατάληξη για τους αστυνομικούς που έστησαν ενέδρα και δημιουργεί νέα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των διοικητικών αρχών.

Τρείς αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, σε αιματηρό επεισόδιο με χασισοκαλλιεργητές στους Μαλάδες Ηρακλείου.

Ο ένας από τους αστυνομικούς, ο 38χρονος Θεόδωρος Γενιτσαρίδης που τραυματίστηκε στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με βαρύτατη εγκεφαλική κάκωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο Γιώργος Πουλινάκης, 31 ετών χειρουργήθηκε στο πόδι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Ο τρίτος ο 47χρονος Ανθυπαστυνόμος, και υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης, Γιώργος Τσιμινάκης φέρει τραύματα στο θώρακα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στην Ορθοπεδική κλινική.

Το αιματηρό περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 9 χθες το βράδυ όταν οι τρεις αστυνομικοί που συμμετείχαν σε εντοπισμό χασισοφυτείας πυροβολήθηκαν από χασισοκαλλιεργητές.

Η φυτεία των 100 δενδρυλλίων είχε εντοπιστεί από το Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ την περασμένη Τετάρτη. Το Σάββατο οι αστυνομικοί είχαν πάει στους Μαλάδες για να κατοπτεύσουν τον χώρο και την Κυριακή στήθηκε η ενέδρα.

Οι αστυνομικοί κρύφτηκαν ανάμεσα σε καλαμιές και δενδρύλλια χασίς περιμένοντας τον ιδιοκτήτη, όμως εκείνος τους είδε από ψηλά πριν φτάσει στη φυτεία και τους πυροβόλησε από απόσταση 5 μέτρων.

Επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι το στιγμιαίο λάθος των τριών αστυνομικών ήταν ότι βρίσκονταν σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους την ώρα της επίθεσης και κανείς δεν κάλυπτε τον άλλο, με αποτέλεσμα αντί να αιφνιδιάσουν, να αιφνιδιαστούν.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησε σε όλη την Κρήτη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναχώρησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα, ώστε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση ανάλογη των Ζωνιανών.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την περιγραφή που έχει δώσει ο Ανθυπαστυνόμος που είναι και ο πιο ελαφρά τραυματίας, αναζητά έναν άνδρα 35 έως 40 ετών, εύσωμο, μετρίου αναστήματος, μελαχρινό με μουστάκι.

Με αφορμή και το νέο αιματηρό συμβάν στην Κρήτη, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Παναγιώτης Χηνοφώτης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι: “Οι στυγνοί εκπρόσωποι του οργανωμένου εγκλήματος θα αντιληφθούν ότι το απόστημα της εγκληματικότητας στην Κρήτη έχει σπάσει. Ο νόμος και η τάξη θα επιβληθούν. Το αίμα των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπερασπίζονται υπό αντίξοες συνθήκες το κοινωνικό σύνολο και τη νομιμότητα, δεν πρόκειται να πάει χαμένο”.

Κληθείς να σχολιάσει το νέο περιστατικό με επίθεση κατά αστυνομικών στην Κρήτη, ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, παρέπεμψε στις δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου και του κ. Χηνοφώτης και τόνισε πως η αυτοθυσία και αυταπάρνηση των αστυνομικών δεν αρκεί.

“Χρειάζεται να ενισχυθεί και από την ίδια την κοινωνία η προσπάθεια αυτή. Στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ότι η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει περισσότερο”, πρόσθεσε.

“H πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλάζει τακτικά, αλλά η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη. Η προχειρότητα κάθε φορά καταλήγει να φέρνει τραγικά αποτελέσματα. “, δήλωσε σχετικά με το συμβάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το νέο αιματηρό περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων στα Χανιά.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός που συνέβη με τον τραυματισμό των τριών συναδέλφων μας. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά έρχεται ένα τραγικό περιστατικό να αναδείξει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας αλλά και το πρόβλημα που επικρατεί στην Κρήτη εδώ και πολύ καιρό. Για μια ακόμα φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Ζητάμε την ενίσχυση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ στο νησί” , δήλωσε ο πρόεδρος Ευτύχης Μαρκαντωνάκης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *