Επικαιρότητα

Έκρηξη βόμβας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την έκρηξη ισχυρότατου μηχανισμού έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη το βράδυ. Μια γυναίκα και ένας άντρας τραυματίστηκε ελαφρά ενώ εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν από τη σφοδρή έκρηξη σε καταστήματα και σπίτια. Το χτύπημα έχει κοινά στοιχείαμε αυτό έξω από τη Βουλή και με την πρώτη τρομοκρατική ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

Τις έρευνες ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική

Ένα χτύπημα με ιδιαίτερο συμβολισμό , έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνται εννέα μέλη της 17 Νοέμβρη αλλά και ο Μαζιώτης Νικητόπουλος , σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους της περιοχής.

Δε θεωρείται τυχαίο από τις αρχές ότι πρόσφατα σε επιστολή του μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Νίκος Μαζιώτης στην εφημερίδα Ποντίκι αναφέρει ότι παρόλο που βρίσκεται στις φυλακές , δε θα σταματήσει ο ένοπλος αγώνας.

Στις 21.49 το βράδυ της Πέμπτης, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και ειδοποίησε ότι σε 27 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 199, στον εξωτερικό περίβολο των φυλακών.

Ένα λεπτό αργότερα, ανάλογη προειδοποίηση έγινε και τηλεφώνημα αγνώστου προς την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία“.

Οι δράστες επέλεξαν να τοποθετήσουν τον ωρολογιακό μηχανισμό μαζί με πολλά κιλά εκρηκτικής ύλης κάτω από μία σκοπιά που δεν φυλάσσεται εδώ και χρόνια μέσα σε σακίδιο πλάτης .

Από την έκρηξη, τραυματίστηκαν ελαφρά μία γυναίκα και ένας άνδρας οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ζημιές σε 40 καταστήματα

Από τις πρώτες καταγραφές της αστυνομίας γίνεται λόγος για ζημιές σε τουλάχιστον σαράντα καταστήματα στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και τους γύρω δρόμους.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς συντονίζοντας τις έρευνες που ξεκίνησαν αμέσως.

Με ίδιο τρόπο είχε δράσει και η οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς λίγους μήνες νωρίτερα στο χτύπημα έξω από τη Βουλή, όπως και ο Επαναστατικός Αγώνας στο παρθενικό του χτύπημα έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uL_ZQ4wrrAE&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *