ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τώρα μπορείς να αφαιρέσεις το όνομά σου από τις αναζητήσεις του Google

google-search-results-e1401517612487

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε και έτσι η Google είναι πλέον υποχρεωμένη να δίνει το δικαίωμα στους Ευρωπαίους πολίτες να αφαιρέσουν το όνομά τους από τις αναζητήσεις του Google. Για όσους γνωρίζουν, στις 13 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η Google θα πρέπει να προσέξει περισσότερο το θέμα με την εμφάνιση του ονόματος ενός ανθρώπου στα αποτελέσματα των αναζητήσεων από websites τρίτων.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google «Για να συμμορφωθούμε με την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, έχουμε δημιουργήσει μια διαδικτυακή φόρμα που διατίθεται στους Ευρωπαίους, ώστε να ζητούν την αφαίρεση των αποτελεσμάτων από τη μηχανή αναζήτησής μας. Η απόφαση του δικαστηρίου απαιτεί η Google να πάρει δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το δικαίωμα ενός ατόμου να ξεχαστεί και το δικαίωμα του κοινού να γνωρίζει. Δημιουργούμε μια εξειδικευμένη συμβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, με σκοπό να εξετάσει λεπτομερώς αυτά τα θέματα. Επιπλέον, θα συνεργαζόμαστε με τις αρχές προστασίας δεδομένων και άλλους, καθώς εφαρμόζουμε την παρούσα απόφαση.»

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, η Google προχώρησε στην δημιουργία μίας ιστοσελίδας ειδικά για αυτόν τον σκοπό, δηλαδή την αφαίρεση ενός ονόματος από τα αποτελέσματά της. Στη σελίδα αυτή ο ενδιαφερόμενος καλείτε να συμπληρώσει μία αίτηση με τα στοιχεία του και στην συνέχεια η Google θα ερευνήσει το αίτημά του και σε περίπτωση που πληρεί τις προϋποθέσεις (δηλαδή δεν συντρέχουν λόγοι δημόσιου συμφέροντος όπως οικονομικές απάτες, παρανομίες και καταδικαστικές αποφάσεις) τότε θα προχωρήσει στην αφαίρεση.

Τη στιγμή που μιλάμε 12.000 άνθρωποι έχουν προχωρήσει στην συμπλήρωση αυτής της αίτησης. Μπορείτε να κάνετε και εσείς αίτηση στην σελίδα της Google για την αφαίρεση ονόματος απο τα αποτελέσματά της.

[του συνεργάτη μας DAILYFIX.GR]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *