ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υπηρεσίες live streaming από το YouTube

youtube broadcast yourselfΜέσα στους επόμενους 10 μήνες το YouTube θα είναι σε θέση να προσφέρει στους χρήστες του και live streaming (ζωντανές μεταδόσεις).Xάρη στην οικονομική ενίσχυση που έλαβε από την Google, η δημοφιλέστερη υπηρεσία videos θα είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημα εκατομμυρίων χρηστών της προς το τέλος του 2008 αρχές του 2009.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Steve Chen, ενός από τους ιδρυτές του YouTube “η υπηρεσία live video είναι κάτι που ανέκαθεν θέλαμε να κάνουμε. Δεν είχαμε ποτέ τους πόρους για να το κάνουμε σωστά, τώρα όμως με την Google ελπίζουμε να παρουσιάσουμε κάτι μέσα σε αυτή τη χρονιά”.Η νέα αυτή υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες, χρησιμοποιώντας μια κάμερα με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet (μια webcam για παράδειγμα), να κάνουν δείχνουν στους θεατές ζωντανό οπτικό υλικό αλλά και αρκετά ακόμη πρωτοποριακά χαρακτηριστικά από αυτά που προσφέρουν οι απλές, “παραδοσιακές” webcams.

Το YouTube μπορεί να είναι από τις τελευταίες υπηρεσίες που θα προσθέσουν τη δυνατότητα streaming (η Yahoo ανακοίνωσε πρόσφατα αντίστοιχη δυνατότητα στο http://live.yahoo.com/) , αλλά πολλοί ανταγωνιστές του φοβούνται πως όταν μπει στο “παιχνίδι” θα υποσκελίσει πολλούς από αυτούς.

Και δικαιολογημένα, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας αναλύσεων comScore, στο YouTube αναπαράγεται το 1/3 των online videos, δηλαδή πάνω από 3 δισεκατομμύρια videos από τα περίπου 9 δισεκατομμύρια video που προβλήθηκαν σε ολόκληρο το Internet κατά τον Ιανουάριο του 2008.

Αν και τα 9.000.000.000 είναι τεράστιος αριθμός, στην πραγματικότητα υπάρχει μια κάμψη από τον Δεκέμβριο, με τον αντίστοιχο αριθμό videos να φτάνει τα 10.100.000.000 έναν αριθμό ρεκόρ.

Στην κατάταξη των video sites, η Google (κυρίως μέσω του Youtube) ανέβασε το μερίδιο της κατά 1,7%, φτάνοντας το 34,3 % της αγοράς, ακολουθούμενη από τις Fox Interactive Media με μερίδιο 6 %, Yahoo! Sites 3,2 % και Microsoft Sites 2 %.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *