Επικαιρότητα

Φθηνότερο το φυσικό αέριο για την Βόρειο Ελλάδα

fisiko_aerio00Φθηνότερα κατά 20% θα προμηθεύονται το φυσικά αέριο οι καταναλωτές σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα συμφωνίας στο οποίο κατέληξε σύσκεψη που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους των τριών εταιρειών παροχής αερίου Αττικής, Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης,το βράδυ της Πέμπτης στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το φαινόμενο που παρατηρήθηκε τους πρώτους μήνες του έτους, το φυσικό αέριο σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη να πωλείται μέχρι και 25% ακριβότερα από ό,τι στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης τονίζει ότι αυτό οφείλεται στο διαφορετικό τρόπο τιμολόγησης που ακολουθούν οι τρεις ΕΠΑ και πως η μείωση που συμφωνήθηκε επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση όρων της σύμβασης που προβλέπουν την παροχή εκπτώσεων προς τους καταναλωτές.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την ενεργοποίηση αυτού του όρου αλλά και σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου τον Μάιο, είναι το αέριο να πωλείται κατά 34% φθηνότερα από ό,τι τον Ιανουάριο.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Φθηνότερο το φυσικό αέριο για την Βόρειο Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *