Αθλητικά

Χαρίζει βαθμούς ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ

“Ανώμαλη προσγείωση” για τον Παναθηναϊκό που τρεις μέρες μετά τον θρίαμβο στο Μιλάνο επί της Ίντερ υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ισοπαλία 1-1 στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ψυχωμένο Αστέρα Τρίπολης για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Τεν Κάτε ίσως και κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης στ ο Μιλάνο παρουσιάστηκε νωθρή και ασύνδετη και οι παίκτες του Αστέρα κατάφερναν εύκολα ή δύσκολα να κρατούν μακριά από την εστία τους παίκτες του «τριφυλλιού». Ίσως να υποτίμησαν και τον Αστέρα ειδικά μετά το υπέρ τους 1-0 από το πρώτο ημίχρονο και να πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε κάπου εκεί.

Ο Πετρόπουλος με κεφαλιά στο 44΄ έδωσε το προβάδισμα στο “τριφύλλι” ύστερα από όμορφη ατομική προσπάθεια του Ίβανσιτς, αλλά στο 71΄ ο Μπαστία με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 26΄ με τον Πετρόπουλο να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε απέναντι από τον Αμπάρη, μετά την εξαιρετική σέντρα του Ιβανσιτς. Κι όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα τελείωνε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 44΄, μετά από καταπληκτική ενέργεια και σέντρα του Ιβανσιτς (πρώτη στο διάστημα των 45 λεπτών) και καρφωτή κεφαλιά του Πετρόπουλου (1-0).

Οι Αρκάδες μετά το γκολ αναγκάστηκαν να βγουν από την άμυνά τους και να αναζητήσουν την ισοφάριση, αφήνοντας αρκετούς κενούς χώρους στην άμυνα. Στο 60΄ ο Γκούμας πρόλαβε την τελευταία στιγμή να βάλει την κόντρα στο πλασέ του Σέζαρεκ μέσα από την περιοχή, στην καλύτερη στιγμή για τους φιλοξενούμενους στον αγώνα. Όσο περνούσε η ώρα τα σημάδια κόπωσης των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν όλο και πιο εμφανή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αστέρας Τρίπολης και στο 71΄ έφτασε στην ισοφάριση με το δυνατό σουτ του Μπαστία μέσα από την περιοχή.

Στο 85΄ το απευθείας φάουλ του Ιβανσιτς πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αμπάρη. Στις καθυστερήσεις είδαμε την πρωτοφανή απόφαση του διατητή Κατσιδώνη ο οποίος απέβαλε τον Μπαστία του Αστέρα επειδή …έβαλε τρικλοποδιά σε οπαδό που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο !!!

Διαιτητής: Ε. Κατσιδώνης (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Ιβανσιτς, Βύντρα – Ζαϊρί, Φυτανίδης, Καρντόσο, Φλάβιο, Εστέβες

Κόκκινες: Μπαστία (+90΄)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μάτος (73΄ Καραγκούνης), Γκούμας, Σαλπιγγίδης, Ζιλμπέρτο Σίλβα (65΄ Τζιόλης), Βύντρα, Ιβανσιτς, Πετρόπουλος, Νίλσον (53΄ Γκάμπριελ), Σπυρόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ν. Κωστένογλου): Αμπάρης, Κανακούδης, Καρντόσο, Σέζαρεκ (+90΄ Φαμπέτα) , Μπαστία, Φλάβιο, Ζαϊρί (73΄ Εστέβες), Λαζαρίδης, Νταμόντε, Φιλομένο (86΄ Στρατάκης), Φυτανίδης

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *