Επικαιρότητα

Αίτηση αναίρεσης ποινής έκαναν τα μέλη της 17 Νοέμβρη

17NΣτο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αίτηση οκτώ μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” που ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών (14.5.2007) που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.

Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Κώστας Τέλιος, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης και Πάτροκλος Τσελέντης.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και ο Ηρακλής Κωστάρης, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη.

Το περιεχόμενο της αίτησης, το οποίο στην αγόρευσή του υπερασπίστηκε ο δικηγόρος του Α. Γιωτόπουλου, Ι. Μυλωνάς, έθετε ζητήματα παραβιάσεων κανόνων δικαίου, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου που επέβαλε τις ποινές, μη εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων υπεράσπισης, αυθαίρετες και ατεκμηρίωτες κρίσεις, ακυρότητες της προανακριτικής  διαδικασίας, κλπ.
Υπενθυμίζεται ότι σε 44 ισόβιες καθείρξεις καταδικάστηκαν οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης, σε κάθειρξη 25 χρόνων ο Βασίλης Ξηρός και σε κάθειρξη 22 χρόνων ο Κώστας Τέλιος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *