Επικαιρότητα

Στο εισαγγελέα 19 “μαϊμού” τυφλοί

Στον εισαγγελέα παραπέμπονται από τη Νομαρχία Πειραιά δεκαεννέα περιπτώσεις «μαϊμού» δικαιούχων επιδόματος τυφλότητας, οι οποίοι λάμβαναν παρανόμως επίδομα τυφλότητας με τη χρήση  πλαστογραφημένων δελτίων απογραφής τυφλών που εκδίδονται από δημόσια νοσοκομεία. Την απάτη ανακάλυψε και παρέπεμψε στη δικαιοσύνη η Νομαρχία Πειραιά, όταν η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νομαρχίας Πειραιά έγινε αποδέκτης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ένα άτομο δικαιούχος επιδόματος τυφλότητας ελάμβανε παράνομα το συγκεκριμένο επίδομα.
Μετά από αλληλογραφία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη διοίκηση του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά από όπου και φέρεται ότι είχε εκδοθεί το Δελτίο Απογραφής Τυφλού, διασταυρώθηκε ότι η υπογραφή του Διοικητικού Διευθυντή ήταν πλαστογραφημένη, ενώ αναφερόταν σε αυτό και όνομα ιατρού που είχε συνταξιοδοτηθεί προ τετραετίας.

Η Νομαρχία Πειραιά παρέπεμψε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, διέκοψε την καταβολή του επιδόματος, ενώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης άρχισαν κατόπιν εντολής του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα να διερευνούν όλους τους φακέλους του προγράμματος τυφλότητας που είχαν Δελτία Απογραφής Τυφλού από το εν λόγω νοσοκομείο.

Το συνολικό ποσό που θα πρέπει τα παραπάνω άτομα να επιστρέψουν ανέρχεται στα 36.941,80 € και ήδη έξι από αυτούς έχουν επιστρέψει ποσό ύψους 10.284,00 €.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *