Επικαιρότητα

200.000 ψήφισαν τον Βενιζέλο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 μμ της Κυριακής η ψηφοφορία  για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου, αφού ήταν ο μοναδικός υποψήφιος. Ελλείψει  εσωκομματικού αντιπάλου το ουσιαστικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο αριθμός των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που πήραν μέρος στην εκλογικά διαδικασία σε μία χρονική περίοδο που το μέχρι προσφάτως κυβερνόν κόμμα δεν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας.

Η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κύλησε χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα ενώ η συμμετοχή, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ικανοποιητική, αφού όπως εκτιμούν ξεπέρασαν τους 200.000 οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία. Εκτιμάται, επίσης, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε περίπου το 96% των ψήφων.

Για την εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα στήθηκαν 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά τμήματα, ενώ με το 2007 για την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου είχαν στηθεί 3.157 κάλπες σε 1.443 εκλογικά τμήματα.
Εντάσεις προκλήθηκαν έξω από το πνευματικό κέντρο Βριλησσίων,

και στο Λουτράκι, όπου ομάδες πολιτών αποδοκίμασαν που προσερχόμενους ψηφοφόρους, και στην Ιεράπετρα όπου αγρότες κατέλαβαν για ώρες τα εκλογικά τμήματα εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους για τα προβλήματα που προκαλεί στη μεταφορά των κηπευτικών η επ’ αόριστον απεργία της ΠΝΟ,

Ο κ. Βενιζέλος, μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ψήφισε  στο εκλογικό τμήμα της Νέας Φιλαδέλφειας και αμέσως μετά δήλωσε, ότι «η εκλογή του νέου προέδρου δεν είναι η δική μου εκλογή, που έτυχε υπό πολύ δύσκολες περιστάσεις να καλούμε να σηκώσω αυτό το βάρος. Είναι μια αφετηρία, όπως έχω πει σήμερα αρχίζουμε. Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο, να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα να του πούμε συγκεκριμένα ρεαλιστικά πράγματα με την γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα ηγετικά του στελέχη, δεν είναι ο οργανωτικός του ιστός, είναι η ίδια η κοινωνική του βάση. Για αυτό η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική και είμαι βέβαιος ότι με τη μεγάλη συμμετοχή, την ευρεία συμμετοχή, τα δείγματα είναι ήδη από την πρώτη ώρα πάρα πολύ θετικά, θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να ανακάμψει. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «τα τελευταία χρόνια αναλάβαμε όλοι μαζί, από τα στελέχη μέχρι και οι φίλοι, οι ψηφοφόροι ένα τεράστιο βάρος που δεν μας αναλογούσε ιστορικά αλλά το αναλάβαμε. Ευθύνες μεγάλες. Πρώτα να μη βουλιάξει η χώρα και δεύτερον να αλλάξει η χώρα, αυτό κάναμε αυτά τα δύο χρόνια. Δεν βούλιαξε και αλλάζει η Ελλάδα, Αλλάζει προς το καλύτερο και πρέπει το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει ως πυλώνας σταθερότητας από τη μια αλλά και ως φορέας αλλαγών από την άλλη».

«Πιστεύω ακριβώς ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή την πορεία έχει πάρει και θα συνεχίσει και ελπίζω ότι η επόμενη ηγεσία που σήμερα εκλέγεται θα έχει μπροστά περισσότερη ξαστεριά, πιο ηλιόλουστες μέρες παρά τις δυσκολίες που έχουμε ακόμα μπροστά μας. Προσωπικά πάλεψε σε θέσεις εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια είτε κομματικές είτε κυβερνητικές. Τώρα είναι η ώρα του πολίτη για όλους μας. Η ώρα του πολίτη να παλέψουμε ο καθένας μας με τις δικές μας δυνάμεις να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε πιο αισιόδοξη, να τις δώσουμε προοπτική, που έχει, να φύγουμε από το συλλογικό κυνισμό και να πάμε σε συλλογική δύναμη που έχει ο ελληνικός λαός. Κι εγώ πια ως απλός πολίτης θα είμαι κοντά σε αυτόν τον αγώνα σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τη χώρα μας και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

[ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *