Ταξιδιωτικά άρθραΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήστε για διακοπές

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν ξεκινήστε για διακοπές

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ενώ είναι υπέροχο να έχουμε επιτέλους ζεστό καιρό, μπορεί να είναι λίγο αγχωτικό να σχεδιάζετε τις διακοπές σας.

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια εποχή για διασκέδαση, χαλάρωση και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους σας. Αλλά με τόσα πολλά να κάνετε και τόσο λίγο χρόνο, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Η προετοιμασία για τις διακοπές δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη ή αγχωτική – αν προγραμματίσετε εκ των προτέρων και προετοιμαστείτε σωστά, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι διακοπές σας θα κυλήσουν ομαλά και όλοι θα περάσουν υπέροχα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε όταν ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τις διακοπές σας είναι ποιες δραστηριότητες σκοπεύετε να κάνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Για παράδειγμα, αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο στην παραλία ή στην πισίνα, ίσως είναι καλή ιδέα να συσκευάσετε αντηλιακό και άλλα απαραίτητα για την παραλία σε ένα μικρό σακβουαγιαζ και όχι στις παραδοτέες αποσκευές σας. Έχετε επίσης κατά νου ότι οι διάφορες χώρες έχουν διαφορετικούς κανόνες σχετικά με το ποια υγρά μπορούν και ποια όχι να μεταφερθούν σε αεροπλάνο, οπότε ενημερωθείτε από την αεροπορική σας εταιρεία πριν αγοράσετε προϊόντα περιποίησης στο εξωτερικό.

Πάρτε μαζί σας ένα power bank και έναν φορτιστή

Οι παραθεριστές εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα κινητά τους τηλέφωνα, τις ταμπλέτες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για ψυχαγωγία, επικοινωνία και πλοήγηση. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές σας θα χρησιμοποιούνται περισσότερο από ποτέ και η μπαταρία δεν θα διαρκεί όσο συνήθως. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα power bank και έναν φορτιστή στις αποσκευές σας, ώστε να μην ξεμείνετε από ενέργεια στα μισά του ταξιδιού σας.

Φορτίστε το τηλέφωνό σας πριν φύγετε από το σπίτι

Αν πετάτε, είναι σημαντικό να φορτίζετε το τηλέφωνό σας πριν φύγετε από το σπίτι, ώστε να μην πεθάνει στο δρόμο προς το αεροδρόμιο ή κατά τη διάρκεια της απογείωσης/προσγείωσης. Αν οδηγείτε, αφήστε αρκετό χρόνο για να σταματήσετε κάπου αν χρειαστεί, ώστε να μην ξεμείνετε από μπαταρία ενώ οδηγείτε σε άγνωστους δρόμους. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένες χώρες μπορεί να είναι αρκετά αυστηρές όσον αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο αυτοκίνητο (π.χ. αποστολή μηνυμάτων κατά την οδήγηση).

Γυαλιά ηλίου και καπέλα

Η προστασία των ματιών σας από τον ήλιο είναι σημαντική κατά τη διάρκεια των μακρών ημερών στον ήλιο, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου με προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και τουλάχιστον ένα καπέλο που θα σκιάζει τα αυτιά και τον λαιμό από τον ήλιο. Αν φοράτε φακούς επαφής, φροντίστε να έχετε μαζί σας και γυαλιά, ώστε αν το ένα καταστραφεί κατά την πεζοπορία ή το κολύμπι, να μην τα χάσετε και τα δύο!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *